Općina Novo Sarajevo: Projekat “Vanškolske aktivnosti 2020. godina“

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ implementirat će, šestu godinu zaredom, projekat „Vanškolske aktivnosti 2020. godina“.

Za ove namjene, u Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2020. godinu, planirana su sredstva u iznosu od 10.000 KM.

Projekat vanškolskih aktivnosti je namijenjen školskoj djeci sa područja Općine Novo Sarajevo, koji će u prostoru „Dječije kuće“ imati izvrsnu priliku da kroz planirane radionice stiču nove vještine kao nadogradnju redovnom obrazovanju, stvaranjem uslova za izražavanje kreativnosti i sklonosti novim tehnologijama, što je predviđeno i Strategijom razvoja Općine Novo Sarajevo.

Aktivnosti u okviru ovog projekta realizirat će se u periodu od septembra do decembra 2020. godine, kroz dvije STEM radionice: „IGRAJMO SE INTELIGENTNO“ i „UČIMO PROGRAMIRATI“.

Obavještavaju se svi zainteresovani učenici novosarajevskih osnovnih škola da je upis na radionice stalan, te da se mogu prijaviti na telefon i e-mail, kao i direktno na recepcijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu (ul. Kemala Kapetanovića 17) i Dječije kuće (ul. Grbavička bb).

Radionice će se odvijati u dogovorenim terminima, vodeći računa o željama polaznika.