Posebni trikovi za brzinsko rashlađivanje na velikim vrućinama

Ako ste vani po ekstremnim vrućinama, preporučuje se da primijenite jedan od ovih načina.

Osigurat će vam željeno osvježenje i ciljano rashladiti tijelo hladeći senzore za regulaciju temperature, piše 24sata.hr.

Napunite vodom bočicu s raspršivačem. Namjestite sprej na željenu jačinu i kvasite otkrivene dijelove tijela svako malo. Držite stražnji dio vrata zaštićen, bilo da ste u hladu ili šeširom ili kapom s dugim stražnjim dijelom. Senzori za kontrolu temperature su u tom području pa hlađenje tog dijela znači i hlađenje ostatka tijela. Držite vrećicu s ledom ili bilo što ledeno iza glave.

Pokvasite kosu, cijelu ili je samo lagano navlažite, ovisno koliko vam je vruće. Isparavanje vode će ohladiti glavu. Namočite lagano šešir ili kapu i stavite na glavu Namočite rukave na košulji. Kako vjetar puhne tako će vas hladiti.

Često hladite i stopala vodom. Nošenje tanke obuće ljeti često dovodi i do pregrijavanja stopala. Možete namočiti i čarape pa i na taj način ohladiti noge. Rashladit će vas i vlaženje zglobova na rukama. Radite to svakih sat vremena. To će sniziti temperaturu tijela.

Istuširajte se hladnom vodom. Pijte puno vode, svako malo.