Pozitivna priča iz Homework HUB-a: Uspješno završena online škola programiranja

U online okruženju, danas je završena besplatna Ljetna škola programiranja za osnovnu školu u organizaciji Homework HUB-a.

Dva buduća studenta Sanin Bašić i Leonard Roić, su tokom mjesec dana vrijedno radili sa mladim budućim programerima i programerkama.

Homework Hub
Foto: Homework Hub

Tim Homework Hub-a je objasnio zašto je ova priča inpirativna i pozitivna u ovim vremenima.

” Naime, prije dva mjeseca, dobili smo mail od Sanina i Leonarda, da žele svoje znanje iz programiranja prenesu i drugim mladim ljudima, i to besplatno. Na ovaj način bi se zadržali svojim kućama, gdje će učiti nešto novo, i raspust provesti produktivno u vremenu pandemije. Odmah smo pristali na to i sve organizacijske aktivnosti stavili u fokus. U prva dva dana smo imali preko 180 prijavljenih osnovnoškolaca. I nakon mjesec dana, sjajnog druženja, virtualnog prijateljstva, danas smo završili Ljetnu školu programiranja sa preko 60 polaznika/ca. Dokazali smo kako mladi pomažu mladima i kako uvijek mogu računati jedni na druge ” , naveli su iz Homework HUB-a, te najavili da će zbog velikog interesovanja organizovati i Jesenju školu programiranja.

online škola programiranja
Foto: Homework Hub

“Zbog velikog interesovanja, najvaljujemo Jesenju školu programiranja. Smatramo da je ovo iznimno bitno, jer nam predstoji jedno sasvim novo doba, digitalnog obrazovanja, obrazovnih sadržaja i IT budućnosti u BiH, a to moramo početi od malih nogu. Homework HUB kao jedini univerzitetski HUB u BiH i ideja mladih ljudi uvijek će stajati na raspolaganju svim mladim ljudima za ovakve vrste aktivnosti, ali i mnoge druge od kojih će mladi imati koristi i učiti nešto novo. “