Predstavljeno kako bi park Hastahana izgledao prema zahtjevima građana

S ciljem da spase parka Hastahana, grupa građana, uz pomoć grupe stručnih lica, prestavila je kako park izgledao da ga općina uređuje u skladu sa zahtjevima građana.

Foto: Facebook/Park Hastahana
Foto: Facebook/Park Hastahana

Grupa kaže da već godinama jasno šta građani želi u parku Hastahana, ali da se dopisi i peticije u Općini Centar ignorišu.

“Nakon vandalskog čina demontaže vrijedne skulpture, poklona građanima Sarajeva, nameće se zaključak da im, kako bi shvatili šta želimo, treba ‘nacrtati’ – ne, ne želimo beton, ne želimo podzemne garaže, ne želimo macole u službi uništenja umjetnosti”, poručili su.

Foto: Facebook/Park Hastahana
Foto: Facebook/Park Hastahana

Projekat je osmislili grupa arhitekata, geometara i drugih stručnih osoba, a uskoro će predstaviti i cjelovito arhitektonsko rješenje “napravljeno u razmjeri, uz uvažavanje odlika i mogućnosti prostora, izvedivo, a ne šarena laža poput video uradka u režiji Općine Centar”.

“Naša valuta je ljubav prema našem gradu, etičan pristup javnim dobrima i poštovanje pravila struke, arhitektonske i svake druge. Hastahana za sve građane!”, objasnila je grupa.