Sarajevo na Koševu danas dočekuje ekipu Veleža

U okviru petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo na Koševu danas dočekuje ekipu Veleža iz Mostara.

Prvi duel između FK Velež i FK Torpedo zabilježen je 10. novembra 1946. gdje je Velež u okviru Republičke lige Bosne i Hercegovine protiv Torpeda slavio rezultatom 3:0. U Premijer ligi Bosni i Hercegovini najveću pobjedu u susretu između FK Sarajevo i FK Velež, bilježi Sarajevo 26.aprila 2000. godine kada je savladao protivnika rezultatom 5:1. Posljednja utakmica između ova dva kluba odigrana na Koševu završena je pobjedom Sarajeva rezultatom 2:1, a golove za Bordo ekipu postigli su Šerbečić i Handžić.

U Bordo dresu 23 nastupa protiv Veleža upisao je Ibrahim Biogradlić, dok rekord sa najviše pogodaka drži Safet Sušić koji je protiv Veleža upisao 9 golova. Od pedesetih godina prošlog stoljeća, dueli Sarajeva i Veleža popularno su nazivani derbijem Bosne i Hercegovine.

Susret petog kola PLBiH na programu je danas u 19:00h na stadionu Asim Ferhatović Hase uz direktan prenos na programu Arena Sport BiH. Emisiju “Bordo Sedmica” možete gledati od 17:30 sati na platformi BordoTV.

Drugi današnji duel igrat će Tuzla City i Olimpik. Domaći igraju promjenjivo, imaju dvije pobjede i dva poraza, dok je Olimpik upisao tri poraza u nizu i ima utakmicu manje. Ovaj meč se igra od 17:00 sati.

U trećoj utakmici, koja također počinje u 17:00 sati, sastaju se Krupa i Radnik. Domaći dosad imaju jednu pobjedu i tri poraza, a gosti su upisali tri remija i poraz.