SBB: Sanela Prašović-Gadžo kandidatkinja za načelnicu Novog Grada

Na današnjoj online sjednici Predsjedništva SBB-a donesena je odluka da će Sanela Prašović-Gadžo, federalna poslanica i generalna sekretarka ove stranke, biti kandidatkinja za načelnicu Novog Grada.

Tokom dana će se odlučiti i o konkretnim imenima za druge načelničke pozicije u BiH i njihovom broju, kao i o ovjeravanju kandidatskih lista za općinske vijećnike na nivou kompletne BiH, saopćeno je na zvaničnoj stranici SBB-a.

“Novi Grad je najmnogoljudnija općina u BiH, a, kako stvari sada stoje, ona će biti i jedini ženski kandidat u Kantonu Sarajevo. Zbog njene profesionalne biografije, dugogodišnje prepoznatljivosti u javnosti i veoma vidljivom političkom angažmanu, u SBB-u smatraju da ona može pobijediti aktuelnog načelnika Semira Efendića, kojega prati više afera”, navedeno je.

Također, tokom dana će se odlučiti i o konkretnim imenima za druge načelničke pozicije u BiH i njihovom broju, kao i o ovjeravanju kandidatskih lista za općinske vijećnike na nivou kompletne BiH.

“Ne znam da li Semir Efendić može biti dostojan protukandidat meni. Morate znati da cijeli svoj život, od rođenja do danas, živim u Općini Novi Grad. Apsolutno poznajem sve probleme i nedostatke, ali i naravno prednosti tog dijela Sarajeva. Apsolutno očekujem odličan rezultat i pobjedu. Raduje me što sam, čini mi se, jedina žena kao predloženi kandidat za načelnicu u Kantonu Sarajevo”, kazala je Prašović-Gadžo za Klix.ba.