Slatko osvježenje: Napravite svojim ljubimcima sladoled u kojem će uživati

Šećeri i drugi sastojci u sladoledu napravljenom za ljude mogu naštetiti ljubimcima pa oni mogu povraćati, pa zato svom ljubimcu napravite njihove sladolede koje će voljeti i koji će biti zdravi.

Ako je vama prevruće, onda je definitivno previše vruće i za vaše mačke i pse. Postoji mnogo savjeta i trikova kako mačke i pse održati hladnima po ovim temperaturama, ali jedna od najslađih metoda je pružiti vašem ljubimcu njihovu ledenu poslasticu.

Za svoje kućne ljubimce morat ćete napraviti vlastite smrznute poslastice. Mačke i psi mogu dobiti pokoju kockicu leda na ovoj vrućini, bilo da ih stavite u njihovu zdjelu s vodom ili im samo proslijedite kocku leda da se igraju.

Mogu imati i ledena lizala- ali samo ona napravljena posebno za mačke i pse. Šećeri i drugi sastojci u ledenim poslasticama napravljenim za ljude mogu naštetiti četveronožnim prijateljima, u rasponu od povraćanja i proljeva do teških reakcija.

Umjesto toga, vašem ljubimcu trebate napraviti svoj vlastiti sladoled sa sastojcima koji im odgovaraju i u njemu će u stvari uživati.

Mačke nemaju osjetila za slatkoću na jeziku, pa čak ni najslađi slatki okus sladoleda im neće biti uzbudljiv.

Sladoled za mačke

Sastojci: tekućina iz konzerve tune, 400 ml vode, mala šoljica i mekani štapić (ili bilo koja mačja poslastica u obliku štapa)

Stavite vodu u bokal, a zatim ulijte tekućinu od tune. Brzo promiješajte. Smjesu izlijte u male šoljice (ili sve što koristite kao kalup) i stavite u zamrzivač dok se djelomično ne smrznu.

To bi trebalo trajati oko jedan sat, a smjesa treba biti dovoljna za oko 5-6 sladoleda. Nakon što se smjesa malo krenula smrzavati, izvadite sladolede i dodajte mesnatu mačju poslastica u obliku štapića. Stavite nazad u zamrzivač dok se potpuno ne smrzne.

Kada je smrznuta, izvadite šoljicu ili kalup prije nego što sladoled date svojoj mački.

Najbolje je davati ih mački na otvorenom (u hladu, ako je vruć dan) ili u posudi, piše Metro.

Sladoled za psa

Sastojci: 1 jabuka, 1 mrkva, 300 ml mesnog štapića, kalup

Nasjeckajte jabuku, uklonite jezgru i sjemenke. Nasjeckajte na male komadiće. Zatim naribajte mrkvu. Stavite vodu u bokal i ubacite jabuku i mrkvu. Pomiješajte ručnim mikserom dok ne postane glatko. S ovim receptom dobit ćete oko 5 sladoleda.

Smjesu izlijte u kalup i stavite u zamrzivač dok se djelomično ne smrzne. To će trajati između 1-2 sata. Jednom kada su djelomično smrznute, izvadite ih i dodajte mesnatu poslasticu u obliku štapića kako biste stvorili držač sladoleda. Vratite u zamrzivač dok se potpuno ne smrzne.

Preporučujemo da vaš pas jede sladoled vani (u hladu ako je vruć dan), u njihovoj posudi ili na podu koji možete lako očistiti, tako da se ne rastopi na tepihu.

Možete dodati mnoštvo drugih sastojaka poput lanenih sjemenki, borovnica, kikirikijevog maslaca i mesa – samo provjerite jesu li odabrani sastojci sigurni za pse, a zatim ih ubacite.