Tužilaštvo KS krije informacije: U pritvoru je 16 policajaca, Sead Dramalija je na slobodi

Nakon višesatnog ročišta za 17 uhapšenih policajaca, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopćeno je da je određen pritvor za svih 17, dok za 18. uhapšenog nije ni zatražen pritvor, već mjera zabrane.

Novinska agencija Patria saznaje da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo prevarilo javnost i objavilo netačnu informaciju, piše Patria.

Naime, među uhapšenima je bio i Sead Dramalija, koji se prema našim saznanjima nalazi na slobodi, odnosno nije u pritvoru.

Znači li to da je slučaj klimav. Koliko je među ostalih 16 policajaca klimavih slučajeva. Ima li mogućnosti da im je to “spakovano”? Pitanja je mnogo.

Kada su već požurili da pojedinim medijima doture imena uhapšenih policajaca, kršeći prakse i Evropskog i naši sudova, iz Tužilaštva KS trebali su, barem korektnosti radi, objaviti da je Dramalija pušten da se brani sa slobode.

Nisu to učinili i postavlja se pitanje ko će nadoknaditi štetu koju je Tužilaštvo KS nesumnjivo nanijelo ovom policajcu, piše Patria.

Još jedno pitanje se postavlja u cijelom procesu. Je li Tužilaštvo izjednačilo korumpirane i poštene policajce.

Za Dramaliju i još nekolicinu policajaca saznajemo da dolaze iz poštenih i radničkih porodica. Također, saznajemo da su oni MOŽDA učinili djelo, ne primanja dara, nego podjele nsitnog novca, koje su im NAVODNO dale neke kolege.

Dodatnu sumnju na cijeli proces je činjenica da među onima koji su navodno podmitili policajce su N.N. osobe, a oni koji su navodno dali mito nit su privedeni niti određeni kao svjedoci u zamjenu za imunitet.

Sve u svemu još jedan klimavi proces Tužilaštva koji je započet kao medijski spektakl. A već smo navikli da Tužilaštvo ne odgovara za svoja nedjela.

S druge strane nevini među uhapšenim policajcima su obilježeni, biljeg će biti teško obrisati, ali neko će to morati učiniti.