U Ulici Patriotske lige u toku radovi na izgradnji stajališta

Radnici građevinske firme „Džekos“ d.o.o. Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, započeli su radove na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige.

Budući da je frekvencija saobraćaja u Ulici Patriotske lige koji se odvija u dvije kolovozne trake izuzetno velika, naročito u jutarnjim satima, izgradnja stajališta za vozila javnog gradskog prevoza umnogome će doprinijeti smanjenju gužve, ali i olakšati odvijanje javnog gradskog prevoza. Ranije su vozila javnog prevoza koja saobraćaju navedenom ulicom kao stajalište koristila kolovozne trake, te na taj način stvarala gužvu u saobraćaju i onemogućavala nesmetan prolaz drugih učesnika u saobraćaju.

Gradilište je krajem prošle sedmice obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima.

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je izdvojen iznos od 182.368 KM. Za nadzor projekta angažovana je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Podsjećamo, Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo finansirali su rekonstrukciju kompletne Ulice Patriotske lige za šta je izdvojeno oko 740.000 KM.