UEFA ipak neće danas donijeti odluku o utakmici Maccabi Haifa – Željezničar

Ministarstvo zdravlja Izraela odlučilo je otkazati susret zbog prisustva koronavirusa kod fudbalera Željezničara, a preostalo je još da se oglasi Evropska fudbalska federacija (UEFA).

Iako se očekivalo da će ta odluka donijeti danas, to se ipak neće desiti. Donošenje konačne odluke je prolongirano i u narednim danima biće poznato šta je odlučila UEFA, piše SportSport.

Jutros je iz Izreala stigla vijest da je Ministarstvo zdravlja Izraela ootkazalo utakmicu zbog činjenice da je pet članova FK Željezničar, četiri igrača i trener bilo pozitivno na testiranju na koronavirus.

U opciji su tri scenarija. Da domaći slave službenim rezultatom 3:0, da gosti upišu službenu pobjedu istim rezultatom, te da se utakmica odigra u novom terminu.

Treća opcija je najizglednija. Ipak, morat će se sačekati oduka UEFA-a i navijači i igrači Plavih će još neko vrijeme biti u neizvjesnosti.

Sa Grbavice su najavili da će ekipa Plavih danas napustiti Izrael i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu. Delegacija Željezničara iz Izraela se vraća večeras u 17 sati prema našem vremenu.