Video/ Definitivno smo pokradeni: Poruka Sabrine Buljubašić nakon utakmice osvaja društvene mreže

FK Sarajevo sinoć je odigralo susret drugog pretkola Lige prvaka protiv prvaka Bjelorusije, Dinamo Bresta, a aktuelni prvak BiH izgubio je utkamicu rezultatom 2:1 na sram sudija.

Javnosti se obratila direktorica Sarajeva Sabrina Buljubašić, izrazivši svoje nezadovoljstvo odučivši poslati poruku “u ime malih klubova”.

“Večeras smo igrali utakmicu ovdje u Brestu protiv Dynama u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka. Na nesreću, poraženi smo rezultatom 2:1, ali odlučili smo da ne dajemo večeras izjavu trenera ili njegovog pomoćnika, jer smatramo da je potrebno poslati snažniju sliku jer dolazimo iz male države kao što je Bosna i Hercegovina”, rekla je direktorica FK Sarajevo.

Kako dalje govori, dogodilo se nešto što nikada tokom života u fudbalu nije vidjela.

“Ova situacija trebala je biti gol, ali je dosuđen ofsajd. Učinit ćemo sve da UEFA zna svaku stvar o ovom meču. Nikada nisam vidjela ovakvo suđenje i ovakve greške i mislim da smo večeras definitivno pokradeni.

Želimo poslati poruku jer mislimo da fudbal treba biti jači i bolji. I želimo zaštiti tim od ovakvih stvari jer će onda fudbal izgubiti svoj smisao. Moramo biti frustrirani nakon ovoga i ovo treba biti poruka da svi u UEFA-i i širom svijeta znaju šta se dogodilo”, dodala je Buljubašić.

Komentar nakon utakmice – Sabrina Buljubašić

Comment after the match – Sabrina Buljubašić

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, August 26, 2020