Video/ Netflix objavio datum premijere i trailer za novu sezonu serije “The Crown”

Netflix je oduševio fanove širom svijeta objavivši trailer za četvrtu sezonu popularne serije “The Crown” čija premijera će biti 15. novembra.

Najskuplja Netflixova serija posljednje tri sezone prikazivala je život kraljice Elizabete II, kao i brojne intrige ne samo u Palači, nego i u Parlamentu.

“Monarhija. Iznad svega. Gillian Anderson i Emma Corrin pridružuju se Oliviji Colman u četvrtoj sezoni serije “The Crown”, koja stiže 15. novembra”, napisali su na Twitter računu serije i objavili prvi službeni trailer.

U njemu vidimo Oliviju Colman koja utjelovljuje kraljicu Elizabetu na vratima Buckinghamske palate i izgovara:

“Nešto tako važno kao monarhija, jednostavno se ne može pustiti da propadne”.

U nastavku trailera slijedi niz brzih izmjena scena princeze Diane pred paparazzima i fanovima, a završava snimkom Diane u vjenčanici.

Iako je ovo prvi službeni prikaz Emme Corrin koja glumi princezu Dianu, glumicu smo već imali prilike vidjeti u nekoliko kultnih outfita pokojne princeze, zabilježenih na snimanju serije.

“Prikovana sam za seriju i sama pomisao da ću se pridružiti ovoj nevjerovatno talentiranoj glumačkoj porodici za mene je bila nerealna. Princeza Diana bila je ikona i ostavila je dubok i nadahnjujući utjecaj na svijet. Istražiti je kroz pisanje Petera Morgana izuzetna je prilika koju ću nastojati opravdati”, izjavila je Emma Corrin prilikom objave da je dobila ulogu u seriji.