Video/ Nurkić briljirao u pobjedi Portlanda, zapažen i nastup Muse

Bosanskohercegovački košarkaši u NBA Džanan Musa i Jusuf Nurkić pokazali su svoje spososobnosti u sinošnjim utakmicama.

Košarkaši Portlanda ostvarili su novu pobjedu u borbi za ovogodišnje doigravanje, ukupno treću u četvrtoj utakmici od restarta NBA lige. Ovog puta bili su bolji od Denvera – rezultatom 125:115, piše N1.

Tim Trail Blazersa je do nove pobjede predvodio fantastični Lillard koji je ubacio 45 poena, uz četiri skoka i 12 asistencija, a sjajnu podršku su mu pružali Trent sa 27 i Jusuf Nurkić sa 22 poena.

Bh. centar je na terenu proveo 34 minute, a svom učinku dodao je i sedam skokova, četiri asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Kod poražene ekipe Porter je bio najzapaženiji sa 27 poena, 12 skokova i dvije asistencije, Grant je ubacio 18, Plumlee 13, a srbijanski centar Nikola Jokić osam, uz 13 skokova.

Podsjetimo, Nurkić je 16 mjeseci proveo van terena zbog povrede, a restart NBA lige značio je ujedno i njegov povratak na parket.

Portland trenutno drži deveto mjesto na Zapadnoj konferenciji sa omjerom 32:38, dok je Denver treći sa 45:24.

Another big win!

The fourth game of the season restart: Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 125:115

Jusuf Nurkic…

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Thursday, 6 August 2020

U nešto ranijem terminu – svoj susret su odigrali Boston Celticsi i Brooklyn Netsi, a nominalno domaća ekipa bila je uspješnija rezultatom 149:115.

Džanan Musa dobio je značajnu minutažu, koju je iskoristio da ubaci 13 poena, doda jedan skok i dvije asistencije sa 50 posto učinkom iz igre za 17 minuta na parketu Orlanda.

Brown i Tatum su predvodili Boston do pobjede sa 21, odnosno 19 poena, dok je Martin bio najbolji u redovima poražene ekipe sa 20.

Kako stvari stoje na Istočnoj konferenciji, obje ove ekipe ćemo gledati u doigravanju. Boston je treći sa omjerom 45:23, dok je Brooklyn sedmi sa 32:36.