Zemljani horoskopski znakovi: Strpljivi, razumni i uporni

Znakovi horoskopa se dijele u nekoliko grupa, a prva od njih je podjela po elementima.

Radi se o 4 osnovna elementa naše planete –Vatra, Zemlja, Zrak i Voda. Svaki od tih elemenata nosi određene karakteristike svakom znaku horoskopa. Zemljani horoskopski znakovi su Bik, Djevica i Jarac.

Riječ je o stijenama. Najstabilniji, dosljedni i ponekad najviše kruti od svih znakova. Jednom kad se odluče oni su poput stijena koje se ne mogu pomaknuti bez velikih napora. Praktični, strpljivi, razumni i uporni su ovi znakovi.

Ako želite biti sigurni da će projekt biti završen i da će biti ispravno završen tada potražite zemljani znak. Oni će se držati uz njega sve do samog kraja. Nisu baš za spontanost i fleksibilnost.

Nisu osjetljivi kao vodeni znakovi no zemljani znakovi su ipak svjesni potreba i često žele služiti drugima. Oni ne pate za pozornošću. Ako nešto može biti učinjeno, zemljani znakovi će to učiniti bez potrebe za priznanjem.

Često veoma kruti, postaju zaglavljeni sa starim rutinama do tačke nepraktičnosti. Strah od pokretanja nečeg novog i oprez mogu zemljane znakove koštati dobre prilike. Konvencionalni su do tačke dosade. Što se tiče slaganje, zračni znakovi, promjenjivi i brzo krećući znakovi fasciniraju zemljane znakove, iako su nepovjerljivi u njihove neizvedive sheme.

Vatreni znakovi su presnažni za zemljanu sporu i temeljitu prirodu. Dijeljenje obilježja sa vodenim znakovima će umiriti brinući element koji se često nalazi u zemljanim znakovima. Sa podrškom i ohrabrenjem vodenih znakova, zemljani znakovi mogu raditi, raditi i raditi, piše tarot-horoskop.