20 za 2020: Pročitajte šta SDP obećava do kraja godine

Na Programskoj konvenciji, održanoj večeras na Žutoj tabiji, općinska organizacija SDP Stari Grad Sarajevo je predstavila izborni program “20 za 2020”.

Program uključuje 20 projekata koje će realizovati u naredne četiri godine.

Nosilac liste kandidata SDP-a u Starom Gradu je bivši ministar Vlade Kantona Sarajevo, Malik Garibija.

Garibija se obratio prisutnim delegatima i objasnio da je SDP u fokus stavio 20 ostvarivih i mjerljivih projekata koji adresiraju 20 ključnih problema, izazova, prilika i prepreka socioekonomskom razvoju Starog Grada.

“Centralni motiv našeg programa nisu zgrade ili veća dobit bogatih, nego kvalitet života i dobrobit svakog čovjeka: radnika, penzionera, učenika, studenata, majki, očeva, djece, nana i deda, ljudi iz našeg komšiluka“, kazao je Garibija.

Dodao je da je za izgradnju države potrebno imati viziju, plan i ljude spremne na izazov.

Ibrahim Hadžibajrić je zajednički kandidat “Četvorke”, stranaka NIP-a, SDP-a, Naše stranke i NBL-a, za načelnika Općine Stari Grad.

U svom obraćanju govorio je o dosadašnjoj i budućoj saradnji sa strankom.

Muamer Mekić, predsjednik organizacije i trenutni vijećnik, je istakao da očekuje pobjedu koalicije za načelnika, te osvajanje većine u Općinskom vijeću i većine vijećnika za Gradsko vijeće Grada Sarajeva koje bira gradonačelnika.

Anisa Čengić-Bašović, aktuelna vijećnica, je predstavila izborni program “20 za 2020”.

Anisa je objasnila da je izborni program urađen nakon kontaktiranja preko 10.000 građana Općine Stari Grad, te nakon obilaska ulica, mahala, sokaka i haustora Općine.