FBiH: Podrška medresi i adaptaciji vakufa u Banjoj Luci

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović potpisali su ugovore o podršci u radu Muftijstva banjalučkog koji se odnose na izgradnju vjerskih objekata u vidu rekonstrukcije i restauracije vakufske imovine, kao i opremanje učionica nastavnim i didaktičkim pomagalima medrese “Reis Ibrahim ef. Maglajlić”.

Muftija Abdibegović je istakao važnost otvaranja i početka rada medrese, gdje će biti školovane mlade generacije povratnika. Naglasio je potrebu za neophodnu brigu o vakufima i svim vjerskim objektima koji pripadaju Muftijstvu banjalučkom.

“Obradovan sam pažnjom ministra Ramića i njegovom spremnošću da pomogne restauraciju i adaptaciju zadužbine Zehre Bahtijarević čija je kuća planirana da bude sjedište Muftijstva banjalučkog”, rekao je muftija Abdibegović.

Ministar Ramić naglasio je kako su osigurana sva sredstva kako bi rad nastavnog osoblja bio što lakši.

“Sretni smo zbog početka rada novootvorene medrese u Banjoj Luci. Sada, na početku njihovog rada potrebna im je naša podrška. Obezbijedili smo potrebna didaktička sredstva u kabinetima kako bi rad nastavnog osoblja bio lakši, a dodatno ćemo pratiti rad i davati podršku Muftijstvu i u drugim infrastrukturnim projektima koji su od značaja za povratničku populaciju u ovom muftijstvu”, kazao je ministar Ramić.