Foto/ Nastavljeno redovno čišćenje i održavanje javnih površina i cestovnih pojasa na području općine Stari Grad

Uposlenici Odjeljenja za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina općine Stari Grad kontinuirano održavaju i uređuju brojne lokalitete širom općine.

Prethodne sedmice radili su farbanje metalnih stubića u ulicama Telali i Zelene beretke, na Baščaršiji kod tramvajske stanice i kod Katedrale.

“Urađeno je i farbanje rukohvatnih ograda u ulicama Balibegovica, Bistrik basamaci, Hercina i Garaplina. Radilo se o oštećenim i koroziranim ogradama, koje su sad u potpunosti uređene i sanirane“, kazali su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove.

Uporedo, nastavljeno je čišćenje i košenje rastinja u više ulica: Kamenica, Šumarska, Nalina, Vrelo života ‘Ebu Hajat’, Sedrenik, Bistrik, Ramića sokak… Radili su i popravka oštećenih kamenih ploča u ulici Sarači, te čišćenje slivnih rešetki u ulicama Arapova, Medrese i Hošin brijeg.

Izvršeno je i potkresivanje stabla u ulici Abdesthana, pranje i čišćenje trga prekoputa Vijećnice – Avdage Šahinagića, čišćenje igrališta Nadmlini na Kovačima, te čišćenje ulice Kurtin sokak od tampona koji je nanijela kiša i parkinga kod mjesne zajednice Vratnik. Podsjećamo, općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić je još 2017. godine oformio ovo posebno odjeljenje sa ciljem ostvarivanja što bolje komunalne čistoće cestovnih pojasa i javnih površina na području Starog Grada.