Gradonačelnik Skaka o Musi: Iznova nam dokazuje da nije nemoguće ostvariti snove i biti najbolji

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ugostio je u Vijećnici uspješnog bh košarkaša Džanana Musu, koji je okončao sezonu u NBA s Brooklyn Netsima.

Mladi i uspješni sportista, sada već svjetskog glasa, u mnogim je utakmicama pokazao kakav potencijal posjeduje.

“Džanan Musa je ponos Bosne i Hercegovine i uzor mladima. Svojim talentom, ali i upornim radom iznova dokazuje da nije nemoguće ostvariti vlastite snove i biti najbolji. Čast mi je što sam danas ugostio Musu i poklonio mu Zlatnik grada, jer to zasigurno zavređuje“, poručio je Skaka i naglasio kako će Grad Sarajevo uvijek pružati podršku mladima, ali i u okviru vlastitih mogućnosti ulagati u sport.

“Džanan Musa Telemach košarkaški kamp Bjelašnica“ u čijem je radu u augustu učestvovalo 106 dječaka i djevojčica iz cijele BiH, podijeljene prema starosnoj dobi, uz vrhunske trenere, podržao je Grad Sarajevo. Džanan Musa se zahvalio gradonačelniku i Gradu Sarajevu na podršci i trudu koji čine za sport.

“Uvijek smo spremni podržati ovakve projekte koji educiraju i pomažu u razvoju djece i uče ih novim vještinama, a naša zemlja je uvijek bila riznica vrhunskih sportista, što potvrđuje i sam Musa“, istakao je Skaka.