Inovativna usluga: Prateći svjetske trendove Sarajevo dobilo prostor za privremeno skladištenje stvari

Pretjerana “gužva” u prostoru u kojem živite ili u kancelariji može da stvori nepotrebnu nervozu. Rješenje za višak stvari sa kojima ne znate kuda bi upravo nudi novi startup iz Sarajeva pod nazivom XSpace.

Prateći svjetske trendove student iz Sarajeva, Imran Džihana odlučio je svojim sugrađanima ponuditi novu inovativnu uslugu – dodatni prostor uz samo par klikova.

“Ono sto mi nudimo je skladištenje stvari iz kuće ili kancelarije koje ne koristite tokom čitave godine ili ih ne koristite uopšte, a ne želite ih baciti ili u slučaju da ste pravno lice, ne smijete”, istakao je Imran Džihana za Sarajevsku seharu.

Šta zapravo nudi XSpace?

Prvenstveno kutiju za čuvanje (60x40x36cm) u koju možete pohraniti odjeću, obuću, knjige, dječije igračke i slične stvari manjih dimenzija. Mnogo ljudi u Sarajevu ima problem sa čuvanjem bicikla, skija ili boarda.

Ukoliko ne želite sužavati prostor balkona ili sobe, a nemate povjerenje u sigurnost podrumskih prostorija ovaj vid usluge je odličan za takve potrebe.

“Pored navedenih stvari, čuvamo i ostalu nepokretnu imovinu, bilo da se selite i trebate mjesto gdje možete privremeno odložiti namještaj, ormare, stolice ili izdajete stan a ne znate gdje sa svim tim stvarima”, kazao je Džihana.

Kako sve funkcioniše?

Sve što treba da uradite je da odete na web stranicu XSpace i zakažete termin za preuzimanje stvari ili jednostavno nazovete, a zatim će kurir doći na vašu adresu. Ukoliko se odlučite za XSpace kutiju, nakon što vaše stvari odložite u nju, kutija ce u vašem prisustvu biti zatvorena sigurnosnom vezicom. Svaka vezica ima broj koji je jedinstven za svakog korisnika, tako da možete biti sigurni da vaša kutija neće biti otvarana. Vaše stvari će se čuvati u skladištu, koje je osigurano alarmom, kamerama i čuvarom. Također, temperatura i vlaga su kontrolisani, tako da možete biti uvjereni da ćete vaše stvari dobiti u istom stanju u kakvom ste ih predali. Kada želite svoje stvari natrag, jednostavno kontaktirate i imat ćete ih u roku od 24 sata.

A cijene?

Mjesečna pretplata je osnovni model ove usluge, a ukoliko se odlučite da platite unaprijed za sve mjesece čuvanja, ostvarujete 10% popusta.

“Dolazimo, čuvamo i vraćamo za 8,90 KM/mjesečno (kutija, bicikl, skije/board) ili za 9,90 KM/mječecno (ostalo – cijena se obračunava po m3).  Za pravna lica, kutija većih dimenzija iznosi 14,90 KM/mjesečno, a kubni metar je 9,90 KM kao i za fizička lica. Plaćanje moguće putem uplatnice, PayPal-a ili gotovinom na licu mjesta”, istakao je Imran Džihana.

Ovaj poseban projekat možete zapratiti na društvenim mrežama pod imenom XSpace Sarajevo ili posjetiti web stranicu.