Iznenada prekinuta Đokovićeva press konferencija u Parizu

Novak Đoković sprema se za prvi nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu, ali je ostao zatečen jer je prekinuto njegovo obraćanje novinarima.

Novaka su pitali o problemima s pandemijom koronavirusa i kako se nosi sa stresom jer bi, ukoliko bi bio pozitivan na PCR testu, mogao da bude diskvalifikovan s turnira, prenosi SportSport.

“Mislim da je to stres ako izaberete da to posmatrate kao stres. Ja sam izabrao da to ne bude slučaj. U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da sebe dovedem u situaciju da igram dobro, nadajući se da ću imati šansu da se nadmećem, da budem negativan na testu, ali ako se dogodi rezultat koji nije negativan, onda to vam je, što vam je. Treba to prihvatiti. A stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani iz glavnog dijela turnira, neki i iz kvalifikacija. Volio bih da su oni koji su bili pozitivni na testu potom, 24 sata kasnije, još jednom bili testirani, kako bi se utvrdilo da li je ono bilo ‘lažno pozitivan’ rezultat, ili stvarno pozitivan. Ako je dvaput bio pozitivan rezultat, onda bi, naravno, trebalo da takav igrač bude van turnira, ali ako je u pitanju lažno pozitivan provobitni rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra.” naovodi Đoković.

Također nastavlja ” To nije bio slučaj ovde, to nije bio slučaj ni u New Yorku, ali jeste možda na nekim drugim ATP turnirima. Zato je sve to malo zbunjujuće za nas. Nije lako ni za same organizatore turnira da izađu na kraj sa tolikom količinom testiranja, usljed velikog broja učesnika, ali mislim da bi više bilo fer prema igračima da imaju šansu da možda budu u izolaciji 24 sata, prije nego što urade drugi test. Jer, mnogo je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače”, rekao je najbolji teniser svijeta.

Kada je krenuo sljedeći novinar da Novaku postavi pitanje, voditelj konferencije je završio obraćanje javnosti, iako nikome nije jasno zbog čega se to desilo.