Još danas možemo uživati u suncu, od sutra oblačno vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bugojno 9; Sokolac 10; Livno i Srebrenica 11; Ivan Sedlo 12; Grude, Prijedor i Sanski Most 13; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Doboj, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 14; Zvornik 15; Gradačac i Trebinje 17; Mostar 19; Neum 21 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C, na jugu zemlje do 33 °C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 °C.

U ponedjeljak, sutra, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slab vjetar južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu zemlje do 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 °C, na jugu zemlje od 30 do 33 °C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 °C, na jugu zemlje od 16 do 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 °C, na jugu zemlje od 30 do 34 °C.

U srijedu u Bosni će prije podne biti dosta magle ili niske naoblake po kotlinama i uz riječne tokove. Pretežno sunčano se očekuje u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 °C, na jugu zemlje od 16 do 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 °C, na jugu zemlje od 31 do 35 °C.