Kozminski: Očekujem dobar rezultat u Zenici, Italija danas nije u krugu najboljih reprezentacija

Poljska javnost je razočarana partijom njihove nogometne reprezentacije protiv Holandije u prvom kolu novog izdanja Lige nacija.

Izgubili su rezultatom 1:0 u Amsterdamu od domaćina, ali zapravo su dobro prošli jer je pravo čudo da više lopti nije završilo u mreži gostiju.

Potpredjsednik Nogometnog saveza Poljske Marek Kozminski pred put u Zenicu, na utakmicu protiv naše reprezentacije, razgovarao je s novinarima i pokušao ublažiti loš dojam.

I ja bih volio da imamo bolju ekipu. Ali, nemojmo pretjerivati. Igrali smo s vrhunskom ekipom, a vjerojatno su neki od njih podcijenili našeg protivnika jer su mislili da ćemo doći u Holandiju i pobijediti. Ova Holandija ima sedam ili osam igrača koji igraju za najbolje svjetske klubove.

A mi? Za nas je gubitak nekoliko igrača, ili čak jednog, puno. Holanđani ne osjećaju toliko te izostanke. To je prva stvar. Drugo je fizička sprema. Ako je na najvišoj razini, možemo igrati sa svima. Ako nije, počinju naši problemi”, kazao je Kozminski-

Na pitanje da li bi nešto bilo drugačije da je igrao Robert Lewandowski (koji neće nastupiti ni protiv Zmajeva), Kozminski je odgovorio:

Robert je igrač takve klase da bi nam sigurno donio nešto više. Međutim, da li bi se to u petak pretvorilo u bodove? Mislim da bi ionako bilo teško”.

O očekivanjima u sutrašnjoj utakmici u Zenici protiv BiH (20.45 sati) je kazao:

Tok igre će vjerovatno biti drugačiji, jer Bosanci ne igraju kao Holanđani. Neće biti takvog pritiska. Ali najviše od svega, očekujem bolji rezultat, jer nam je to ekipa koja je kvalitetom bliže nama. U petak su remizirali 1:1 protiv Italije. Dobar rezultat, ali remizirali smo i mi s njima 1:1 u Bolonji (prije dvije godine). Italija danas, za razliku od Holandije, nije u krugu najboljih svjetskih reprezentacija”, prenosi Sport Centar.