Mačka sa heterokromijom zanemarena je i napuštena od strane prethodnih vlasnika, a sada je zvijezda Instagrama

Mačka iz New Yorka rođena sa heterohromijom,tj.očima različite boje i polidaktilijom, na prednjim šapama ima 6 dok na zadnjim 5 i 4 prsta. Prethodni vlasnici su je zanemarili i napustili kada je imala samo 1,5 godinu, ali na njenu sreću usvojila ju je sadašnja vlasnica Karen i od nje napravila zvijezdu Instagrama..

Karen kaže kako je Sansa slatka, umiljata i puna ljubavi, da obožava da prati nju i muža po stanu i svaku priliku iskoristi kako bi se ušuškala u njenom krilu. Također, Sansa je i jako pametna i zna tačno kako da dobije ono što želi, prenosi Bored Panda.

,,Kada je gladna i želi da dobije večeru ispružiće se na sred hodnika kako bi nam blokirala put do kuhinje, zagledana u svoju praznu posudu za hranu. Ujutru, kada želi doručak, non-stop će mjaukati, a ako se ne probudimo popeće se na naše noćne stoliće i obarati objekte, jedan po jedan, dok se ne probudimo“ dodaje njena vlasnica, te nastavlja priču o svom ljubimcu, Sansi koja obožava slatkiše i da je pomoću njih mami na poziranje kako bi je uslikala za instagram profil.

Prema Karen, nakon usvajanja, Sansi je trebalo nekoliko mjeseci da se prilagodi novom životu. U početku je bila krajnje bojažljiva ali nakon nekog vremena počela je da se opušta i da im se sve više približava.

,,Počela je sa spuštanjem šape na moju nogu. Nekoliko dana kasnije opustila bi se pa spustila glavu,a kada je na kraju skupila hrabrost da mi sjedne u krilo, zaplakala sam“ otkriva vlasnica.

Iako Sansa još uvijek ima anksioznost, ona nije na istom nivou kao ranije. Još uvek se uplaši grmljavine, iznenadnih glasnih zvukova i pasa koji laju napolju. Kako Karen i sama pati od anksioznosti upravo ju je zbog toga i usvojila.

Ona i njen suprug nadaju se da će podići svijest usvajanja mačaka sa posebnim potrebama i genetski različitih, te je upravo to i cilj njihove Instagram stranice.