Najugledniji sportski list smatra da je Edin Džeko najbolji igrač sinoćnje utakmice

Novinari i urednici najuglednijeg sportskog lista “La Gazzetta dello Sport” smatraju da je kapiten Zmajeva Edin Džeko najbolji igrač sinoćnjeg obračuna s Italijanima.

Džeku je list opisao riječima “comandante”, što samo za sebe govori o njegovoj važnosti za reprezentaciju, a za nastup dobio je i ocjenu 7, dok je debitant Branimir Cipetić označen kao najslabiji igrač u sastavu BiH.

Podsjećamo, u sinoćnjoj utakmici u renesansnoj Firenci na stadionu “Artemio Franchi” nakon gola “comandatea” i vodstva Zmajeva Italijani preko Sensija stižu do poravnanja.

Ovako je Gazzetta dello Sport ocijenila Zmajeve: Šehić (6,5), Cipetić (5), Šunjić (6,5), Saničanin (6), Kolašinac (5,5), Cimirot (6), Hadžiahmetović (5,5), Gojak (6,5), Višća (5,5), Hodžić (6), Džeko (7).

Italijiani su Bajevića za debi ocijenili “šesticom“. Identičnu ocjenu dobio je i njegov kolega Mancini, dok je najbolji u redovima Azzurra prema mišljenju Gazzette bio Barella s ocjenom 6,5. Najslabiji bio je Belotti.

Nakon susreta Džeko je naglasio da su dali sve od sebe, što se na kraju i isplatilo.

Mislim da smo odigrali dobru utakmicu s obzirom da smo odradili tri-četiri treninga i dosta igrača je tek počela sa pripremama, ja sam recimo s Romom odradio samo jedan trening prije nego što sam došao. Sigurno je da su momci dali sve od sebe i na kraju se isplatilo. Odradili smo posao kako treba i na kraju zasluženo osvojili bod“, kazao je Džeko.

Kapiten “zmajeva“ i strijelac jedinog gola u Firenci istakao je da je dobra stvari i što je selektor Dušan Bajević debitovao sa dobrim rezultatom.

Dobra je stvar kada novi trener krene sa dobrim rezultatom. Vidjelo se zadnjih par dan, radili smo dosta dobro sa novim stručnim štabom. I oni su dali maksimum od sebe da nam predstave Italiju onakvu kakva jeste i zasluženo smo došli do boda. Uvijek sam govorio da ponosno nosim ovaj dres reprezentacije i uvijek ću dati maksimum. Dokle god budem mogao i dokle god me bude reprezentacija, odnosno trener želio tu sam da dam sve od sebe, a naravno svaki gol koji nam donese neki bod ili pobjedu je jako bitan“, poručio je “comandante”.