Okrutnost koronavirusa/ Majčino srce predosjetilo je gubitak sinova i supruga

Tužna priča porodice Duraković pokazuje okrutnost pandemije koronavirusa, ali i činjenicu da majčinski instinkt nikada ne vara.

Jučer je iz bugojanske bolnice na kućno liječenje otpuštena Emira Duraković, majka Adisa i Harisa Durakovića i supruga Hajrudina koji su preminuli početkom septembra od posljedica zaraze koronavirusa.

O smrti supruga, Emiru su obavijestili članovi njene porodice još dok je i sama boravila u bolnici, pozitivna na Covid-19, ali nisu smogli hrabrosti reći joj da je nažalost od posljedica zaraze koronavirusom izgubila i svoja dva sina, Adisa i Harisa.

Adis Duraković bio je nogometni sudija, a kasnije i futsal trener. Preminuo je 3. septembra, a dženaza je obavljena sutradan, 4. septembra u Glavicama kod Bugojna. Samo tri dana kasnije, na istom mjestu ukopan je i Emirin suprug Hajrudin, uzrok je isti. Okrutni koronavirus. Nakon par dana, tačnije 9. septembra  na istom mjestu klanjana je dženaza i drugom sinu Harisu.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Međutim, onako kako to samo majke mogu predvidjeti i osjetiti tako je i Emira Duraković u sebi znala da njenih sinova više nema, i prije nego što će se članovi porodice odlučiti saopćiti joj ovu tužnu i bolnu vijest. Kako ističe Emira, to joj je dragi Bog rekao, imala je predosjećaj.

Porodica Duraković je zahvalna medicinskom osoblju i ljekarima. Posebno za brigu koju su posvetili majci, a svi se nadaju da će hrabno majčino srce moći podnijeti tugu i bol koju ona trenutno osjeća zbog gubitka dvojice sinova i svog supruga.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata koronavirus potvrđen kod 292 osobe od čega je 194 iz Federacije BiH, a 98 i Republike Srpske.

Sarajevska sehara apeluje građanima da poštuju propisane mjere, redovno održavaju socijalnu distancu, te nose zaštitne maske kako ne bi ugrozili svoje, ali i zdravlje najmilijh. Trenutno se svi suočavamo sa nevidiljivim protivnikom, opakim virusom, te  je nužno da budemo istrajni, jer pobjeda je blizu.