Općina Centar finansirala nabavku opreme za praktičnu nastavu u Srednjoj medicinskoj školi

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 28. septembra 2020. godine zajedno sa pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i savjetnikom Mustafom Resićem posjetio JU „Srednja medicinska škola Sarajevo“ na Bjelavama gdje ih je ugostila direktorica ove škole Sedina Kešo.

Naime, Općina Centar je iz budžeta izdvojila 10.000 maraka za nabavku opreme za praktičnu nastavu u ovoj školi, a konkretno riječ je o lutkama za njegu pacijenata sa ostomijom, intramuskulatornom jastuku za vježbanje davanja injekcija kao i setu za kategorizaciju.

Direktorica Kešo izrazila je veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću, na vrijednoj donaciji koja će umnogome olakšati izvedbu praktične nastave u školi, naročito u vrijeme pandemije korona virusa kada je učenicima onemogućen odlazak na praktičnu nastavu u zdravstvene ustanove.

“Ovo nije prvi put da nam Općina Centar pomaže i na tome smo neizmjerno zahvalni. Osim opreme za praktičnu nastavu koja je nabavljena u proteklom periodu, Općina Centar je također donirala računarsku opremu za kabinet informatike”, objasnila je direktorica Kešo te izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić kazao kako Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima pomaže rad predškolskih i školskih ustanova na svom području kako bi unaprijedili obrazovne procese koji predstavljaju jedan od stubova napretka i razvitka grada i države BiH.

“Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija”, istakao je Ajnadžić te dodao da će Općina i u narednom periodu, a u skladu sa mogućnostima, nastaviti sa finansijskom podrškom ovoj školi.