Općina Stari Grad: Građani dijela ulice Bostarići nakon više od 30 godina imaju normalno vodosnabdijevanje

Odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića uspješno je realizovan projekat rekonstrukcije dijela vodovodne mreže i ugradnje hidrofleks stanice u ulici Bostarići na Širokači – od skretanja za ulicu Ablakovina, do rezervoara za vodu u ulici Bostarići do broja 55.

Stanovnici ovog dijela mjesne zajednice Širokača potvrdili su koliki je značaj ovog projekta za desetak domaćinstava ulice Bostarići.

Problem sa normalnim vodosnabdijevanjem nastao je s kraja 80-ih godina kada je došlo do širenja naselja i izgradnje većeg broja stambenih objekata. Šest kuća koje se nalaze uz sami rezervoar zbog opterećenja i nedovoljnog pritiska nisu imale normalno vodosnabdijevanje, a rješenje je konačno došlo nakon dogovora mještana i općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića.

Na osnovu sporazuma između Općine Stari Grad i KJKP„Vodovod i kanalizacija“ izvršena je rekonstrukcija vodovodne mreže i izgradnja posebne hidrofleks stanice u rezervoaru Boguševac. Položeno je 60 metara novih vodovodnih cijevi, a šest kuća je potom priključeno na novi cjevovod u koji nova hidrofleks stanica redovno pumpa vodu, čime je dugogodišnji problem u potpunosti riješen. Nakon radova iskopavanja izvršena je sanacija i asfaltiranje oštećenog dijela saobraćajnice.

Vrijednost projekta je bila 25.000 KM, od čega je Općina Stari Grad izdvojila 20.000 KM, a ostatak KJKP „Vodovod i kanalizacija“, inače izvođač ovih radova.