Općinski načelnik Nedžad Koldžo posjetio pravoslavnu Crkvu Svetog preobraženja Gospodnjeg na Pofalićima

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima obišao je pravoslavnu Crkvu Svetog preobraženja Gospodnjeg na Pofalićima, jedini pravoslavni hram na području ove Općine, gdje su ih dočekali paroh dolački Čedomir Đelmo i predstavnik Srpskog humanitarnog udruženja „Dobrotvor“.

Općina Novo Sarajevo je uoči obilježavanja jednog od najznačajnijih srpskih vjerskih praznika „Preobraženja Gospodnjeg“ na zahtjev paroha dolačkog Čedomira Đelme u dvorištu Crkve postavila desetak klupa za sjedenje kako bi vjernici nakon liturgije imali mjesto za sjedenje i druženje izvan hrama. Otac Đelmo posebno se zahvalio Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku Nedžadu Koldži što su i ove godine, bez obzira na krizu izazvanu pandemijom korona virusa, uspjeli izdvojiti značajna finansijska sredstva za vjerske zajednice, budući da je to od iznimne pomoći za redovno održavanje vjerskih objekata, ali i provođenje vjerskih aktivnosti.

Posebnu zahvalnost izrazio je predstavnik Srpskog humanitarnog udruženja „Dobrotvor“, na pomoći koja je doznačena putem Službe za civilnu zaštitu Općine za potrebe javne kuhinje ovog Udruženja, koje u vrijeme pandemije korona virusa ima znatno više korisnika nego prethodnih godina. Načelnik Koldžo i otac Đelmo razgovarali su o budućoj saradnji i zajedničkim aktivnostima, a sve za dobrobit građana ove Općine.