Ovi znakovi su najčešći i najistaknutiji pripadnici “štreber” populacije

Smatrate li za sebe da ste “geek”? Znate li da postoje specifične karakteristike kod nekih od horoskopskih znakova koje definiraju taj pojam? Pitate se jeste li vi jedan od tih znakova?

Na ova pitanja ovdje bi trebali naći odgovor, ali prije nego krenemo, pokušajte razmisliti šta vas karakterizira i hoće li se vaš znak naći na ovom popisu. Mnogo je razloga zašto su se baš ovi znakovi našli na popisu, a važno je upamtiti da se atributi pojedinog znaka određuju prema utjecaju planeta kao i po položaju na natalnoj karti.

Blizanci

Ovo nije preveliko iznenađenje, zar ne? Čim ste vidjeli naslov, znali ste da će se blizanci naći na ovom popisu. Njih vodi znatiželja pa su stoga u konstantnoj potrazi za znanjem. Opće je poznato da kada pripadnicima ovog znaka postavite obično pitanje na neku temu, nećete dobiti kratki odgovor. Spremite se na čitavo predavanje o temi, a nije na odmet niti ponijeti olovku i komadić papira da zapisujete.

Ovan

Ovnovi su nadaleko poznati binge-watchersi. Ne samo da će provesti cijelu noć i dočekati zoru gledajući neku seriju koju vole, već će i proučiti u detalje sve likove i pretražiti Internet u potrazi za odgovorima koji ih muče. Poput blizanaca, i ovnovi vole biti najpametniji u društvu i svakome objasniti i pokazati nešto što su naučili te indirektno natuknuti kako su pametni.

Vaga

Osobe koje spadaju u znak vage apsolutno nikad vam neće priznati da su geekovi, iako je svima, pa i njima samima jasno da jesu. Tu će činjenicu pokušati sakriti na razne načine, a neki od njih su gluma, pa čak i modni izričaj. Također, uopće ih ne zanima šta će drugi reći kada je riječ o odjeći koju vole nositi i ta ravnodušnost je nešto što ih uvijek krasi.

Rak

Svi znamo barem jednog raka. Oni su tipovi osoba koje pojam “biti geeky” dižu na jednu sasvim novu razinu. Vole pokazati koliko su pametni i inteligentni i to najčešće na način na koji ih nitko ne može demantovati. Rakovi su tipovi osoba koji dok su mali žele imati tematske proslave rođendana s palačinkama u obliku NLO-a, a za Noć vještica već par mjeseci unaprijed znaju kako će se maskirati.

Jarac

Jarci će se uvrijediti ako im kažete kako smatrate da su geekovi. Oni su po prirodi poprilično napeti i karakterizira ih maleni nedostatak društvenih vještina pa se stoga najčešće vole povući u sebe i ne dirati nikog. Zauzvrat isto očekuju i od vas. Natjerati ih na razgovor možete samo ako spomenete teme kao najnoviji Star Wars ili pak jedan od filmova iz serijala Avengers. Tada će se otvoriti i ne samo to, citirat će vam gotovo pola filma jer su ga naštrebali napamet, prenosi Geek.hr.