Papagaji u ZOO vrtu premješteni nakon što su psovali posjetiteljima

Pet papagaja uklonjeno je sa britanskog parka divljih životinja nakon što su počeli psovati kupce, a podijeljeni su nakon što su nekoliko dana poslije posjeta i osoblja pokrenule brojne razne psovke i obmane.

“Jednostavno je postalo neizdržljivo, svi su psovali”, rekao je u utorak izvršni direktor tog prostora Steve Nichols za CNN Travel“Bili smo zabrinuti za djecu, zovu me “debeli” kad god prođem”, požalio se Nichols.

Afričke sive papige po imenu Eric, Jade, Elsie, Tyson i Billy dobili su park od pet različitih vlasnika u istoj sedmici, a zajedno su dijelili karantin prije nego što su postavljeni na izložbu. Osoblje je odmah primijetilo da ptice dijele sklonost odlijetanju s drške.

“Oni doslovno, u vrlo kratkom vremenskom periodu, počinju da se psuju”, rekao je Nichols. “‘F ** k off’ je najčešći”, objasnio je, te dodaje: “vrlo je lako naučiti ih, ali ptice su izgovarale sve što vam padne na pamet”.

Većina kupaca uživala je u talentu nakon što su papagaji bili izloženi. “Posjetitelji su im vraćali onoliko koliko su im vraćali”, rekao je Nichols., ali briga za mlađe mušterije natjerala je osoblje da podijeli ptice i privremeno ih ukloni s javnih površina parka.

Osoblje se sada nada da će jezik ptica postati prikladniji za porodicu sada kada su razdvojeni.