Počinje bh. košarkaška liga u kolicima i pripreme reprezentacije BiH za nastup na EP

Bh. košarkaška liga u kolicima počinje krajem septembra, a razlog za početak u ovom terminu je taj što je savez dobio zvaničnu potvrdu od IWBF-a o održavanju Evropskog prvenstva B divizije u Atini, koje se održava od 16. do 22. novembra ove godine.

Nakon dosta problema koje je izazvala pandemija koronavirusa, liga će konačno krenuti pa se očekuju uzbuđenja u novoj sezoni.

Direktor košarkaške reprezentacije BiH u kolicima Alaga Pašić, kaže da su pripreme za nastup reprezentacije praktično već počele.

“Iako je Evropsko prvenstvo nominalno u novembru, mi smo pripreme počeli već odavno. Dosta logističkih stvari je potrebno pripremiti ranije, a tiču se priprema, dolaska i odlaska reprezentacije u Grčku, nabavke opreme i svega potrebnog za što bolji nastupa na prvenstvu. Moram napomenuti da i ovog puta imamo veliku podršku našeg BH Telecoma, koji se još jednom pokazao kao naš iskreni prijatelj i partner državne reprezentacije”, naglasio je Pašić.

Kako kaže Pašić, uskoro će se i krenuti sa planom priprema za takmičenje u Grčkoj.

“U narednim danima ćemo definirati tačan plan priprema za ovo takmičenje. U saradnji sa selektorom i ljudima iz kancelarije saveza ćemo napraviti jasan plan i definisati termine priprema, kao i plan praćenja potencijalnih reprezentativaca te na osnovu toga napraviti cijelu organizaciju. Poznato je da zbog specifičnih uslova je dosta teško napraviti i organizovati pripreme košarkaša u kolicima, u odnosu na ostale sportove”, rekao je direktor reprezentacije.