Potaknite rast kose uz pravilno češljanje, ali i posebne dodatke iz prirode

Pravilno češljanje potiče cirkulaciju i omogućuje bolji dotok kisika zbog čega i kosa brže raste.

Slično djeluju i masaže maslinovim, kokosovim uljem i uljem jojobe.

Masaža toplim uljem odlična je za kosu jer stimulira folikule i potiče njezin rast. Najbolji izbor su maslinovo, kokosovo i ricinusovo ulje te ulje jojobe. Također, hrana bogata proteinima poboljšava kvalitetu vlasi i ubrzava rast kose. Preporučuje se jesti jaja, ribu, orašaste plodove, piletinu i crveno meso, piše 24sata.hr.

Kosu treba svaki dan češljati najmanje minutu do dvije. To će potaknuti cirkulaciju vlasišta i poboljšati opskrbu kisikom zbog čega će i vlasi brže rasti.

U bržem rastu kose pomaže i maska od soka od krompira. Iscijedite sok od dva krompira, dodajte kašiku meda i jedno žumance te pomiješajte. Nakon toga nanesite na kosu, ostavite da djeluje pola sata pa isperite.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osim što kosi vraća sjaj, jabukovo sirće potiče i rast kose. On skida svu prljavštinu čime omogućuje bolju opskrbu vlasišta kisikom, a samim time i brži rast kose.

Folna kiselina i biotin blagotvorno djeluju na kosu, ali se prije uzimanje preporučuje savjetovati s ljekarom.  Šampone na bazi silikona najbolje je izbjegavati jer zaglađuju površinu vlasi, ali ubrzavaju njihovo pucanje. Slično djeluju i fenovi, te pegle za kosu. Kosu se preporučuje šišati svaka tri mjeseca kako bi se maknuli ispucali vrhovi i omogućio normalan rast.