Predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić u četvrtak otvaraju Centar za zdravo starenje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetit će sutra Općinu Centar gdje će sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem obići lokacije na kojima je trenutno realizacija kapitalnih projekata ove lokalne zajednice.

Posjeta će započeti u 10 sati na lokalitetu “Park svjetlosti”, ulica Koševo, polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju poginulim maloljetnim borcima Armije i MUP-a RBiH.

Nakon toga u 10:20 sati u parku Kemala Montena predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić će posjetiti gradilište gdje je u toku izgradnja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, a u 10:50 sati je planirana posjeta Šipu, odnosno gradilištu osnovne škole u ovom naselju.

U11:10 sati delegacije će u naselju Šip posjetiti i gradilište gdje su u toku završni radovi na objektu u kojem će biti smještene 23 porodice „ruševinaca“.

Na kraju posjete predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić će u 11:30 sati u ulici Patriotske lige otvoriti Centar za zdravo starenje koji je smješten u nedavno izgrađenom objektu vrtića „Razigrani dani“.