Pronađeno novo “skrovište” Pabla Escobara u kojem je sakriveno 18 miliona dolara

Nicolás Escobar, bratić nekadašnjeg vođe kolumbijskog narkokartela Pabla Escobara, pronašao je nekoliko “skrovišta” u kojima je njegov ujak skrivao novac i druge stvari. Prema njegovim riječima, pronađeni dolari su beskorisni.

U istrazi koju je provela More News Network, nećak Pabla Escobara, Nicolás, koji se posvetio potrazi za  skrovištima, u kojima se čuvaju članci ili ilegalni novac  njegovog ujaka, otkrio je da je pronašao novo skrovište sa 18 miliona američkih dolara, olovka, zlatno zrno, komunikacijski radio, kamera i pisaća mašina, prenosi DW.

“Uvijek sam to govorio i kažem s velikim ponosom: ja sam najstariji nećak Pabla Escobara, koji ga je mogao pratiti mnogo puta. Osoba koja je 17. maja 1993. kidnapovana da bi saznala gdje je Pablo, mučili su me više od 7 godina sati ” Izjavio je Nicolas.

Nicolás Escobar je uvjeravao da su predmeti pronađeni u stanu koji se nalazi u sektoru Las Palmas, u gradu Medellín, gdje živi pet godina. Narcov rođak uvjeravao je da je pronašao stvari svog ujaka iz “paranormalnog” razloga i da osjeća da mjesto nešto skriva.

“Bio sam tamo otprilike 4 ili 5 godina i svaki put kad bih sjedio u blagovaonici, i gledao kroz te prozore prema mjestu na kojem je bilo parkiralište, prvo sam počeo viđati čovjeka koji je ušao na to mjesto i nestao je “, objasnio je kanalu.

Nicolas Escobar, koji se ponosi srodstvom s narkobosom, kazao je kako je pronašao već nekoliko skrovišta.

Jedan od najbogatijih kriminalaca u historiji Pablo Escobar imao je milijarde dolara godišnjih prihoda. Optužen je za oko 6.000 ubistava, a ubijen je 1993. u dobi od 44 godine u Medellinu.