Prvi poraz za Bajevića na klupi Zmajeva, Poljaci do bodova iz preokreta

Naši najbolji fudbaleri večeras u okviru Lige nacija snage su odmjerili s reprezentacijom Poljske.

Zmajevi su poveli u 24. minuti, kada je sudija Cuneyt Cakir dosudio jedanaesterac nakon što je Jan Bednarek u skoku držao rukama Elvira Koljića.

Odgovornost je preuzeo Haris Hajradinović i vrlo sigurno je pogodio za vodstvo Zmajeva.

Kako se poluvrijeme bližilo kraju, Poljaci su sve više vršili pritisak na odbranu, a u 45. minuti Kamil Glik pogodio je glavom za 1:1.

Već na početku drugog poluvremana strateg Zmajeva uvodi Edina Višću umjesto Amera Gojaka, a Edin Džeko na teren ulazi u 60. minuti umjesto Muhameda Bešića.

Fudbaleri Poljske stigli su do preokreta u Zenici protiv Bosne i Hercegovine sredinom drugog dijela.

Igrao se 67. minut kada je Kamil Grosicki glavom pogodio na asistenciju Rybusa.

Pred kraj susreta, tačnije u 82. minuti, Deni Milošević dobija minutažu, a na klupu odlazi Eldar Čivić.

Do kraja susreta osim par dobrih i neiskorištenih napada ništa se značajnije nije desilo.

Podsjećamo, naš strateg Dušan Bajević utakmicu je odlučio početi bez tri neizostavna igrača, Edina Džeke, Edina Višće i Ibrahima Šehića. Upravo tim potezom je želio iznenaditi protivničkom selektora koji za ovu utakmicu ne može računati na najveću zvijezdu Roberta Lewandowskog.

Iako je navijači onemogućen pristup tribina, najvatreniji su se snašli, pa su priredili bakljadu i vatromet s balkona i prozora iza sjeverne tribine.

Više od polovine gledalaca u Bosni i Hercegovini bilo je uskraćeno za TV prenos, jer je prava otkupila medijska kuća “United Media”, odnosno Nova bh i Sport klub.