Razija Mujanović jedna od ambasadorica akcije „Race for the Cure 2020“: Sama sam pobijedila rak dojke i znam kakvu borbu te žene vode

Razija Mujanović, legendarna bh. košarkašica i potpredsjednica Nezavisnog bloka, jučer je okupila svoj tim na Vilsonomvom šetalištu u znaku podrške ženama koje su se borile i koje se bore sa rakom dojke.

U sklopu akcije “Race for the Cure” tim Razije Mujanović je skupio skoro 2500KM što će biti velika pomoć za žene koje se bore sa ovom bolesti.

„Sretna sam što me je moja ekipa iz Nezavisnog bloka podržala i danas da zajedno u Sarajevu šetamo za sve žene koje boluju od raka dojke! Ja sam je još emotivnije doživjela jer sam i sama pobijedila rak dojke i znam kakvu borbu te žene vode! Znam kroz šta prolazi osoba koja uđe u tu borbu. Želim biti podrška svima. Rak dojke je nešto što se može svakome dogoditi, nije bitno da li ste učiteljica, domaćica, doktorica, košarkašica ili nešto peto. Prevencija je jako bitna i pozivam sve žene da budu odgovorne i redovno kontroliraju svoje zdravlje. Zajedno možemo pobijediti. Žena je ženi drug”, poručila je Razija.

Razija je izabrana za jednu od ambasadorica ovogodišnje akcije “Race for the Cure 2020”.

Između ostalih, u Razinom timu su i predsjednik NB-a Senad Šepić i federalni zastupnik Amer Obradović.