Rijetko vam daju zasluge, ali dragi građani vi ste najveći razlog za pad broja zaraženih

Koronavirus u Bosni i Hercegovini jenjava, brojevi opadaju, a zasluge su samo vaše dragi građani. 

Položili smo test, redovno održavali higijenu i distancu, nosili maske i slijedili sve upute koje su nam davali nadležni. Naravno, još uvijek ima i onih osoba koje ne vjeruju u cijelu tu priču oko nevidljive napasti koja je pokorila cijeli svijet, ali vi odgovorni i pametni ste glavni “krivac” zašto ćemo uskoro početi živjeti normalno.

Vrijedi podsjetiti i na bijele mantile, svakodneve heroje, volontere, nadležne institucije, pa čak i političare, svi su dali svoj doprinos, ali kada se ordenje dijeli niko ne spominje javnost.

Zato vam mi, Sarajevska sehara, dragi građani odaje priznanje za trud i upornost. Svaki put kada ste odbili da uđete u prepuni tramvaj i pješačili nekoliko stanica vjerovatno ste spasili neki život. Svaki put kada ste se klonili velikih gužvi u čekaonicama i zagušljivih prostora učinili ste da neko ne bude zaražen.

Svaki put, iako vam smeta, kada ste pravilno nosili zaštitnu masku jer ste znali da ona štiti druge a ne vas ste spašavali naše živote.

I vi vlasnici malih, srednjih i velikih preduzeća koji ste svoje poslovnice naoružali dezinfekcionim sredstvima i ulazak u zatvoren prostor dozvoljavali samo jednoj osobi, ste zaslužni zašto danas imamo potpuno drugu sliku nego prethodnih dana.

Vi vlasnici ugostiteljskih objekata koji ste uprkos ogromnom padu svoje radnje zatvarali u 11 sati ste zaslužni zašto ćemo sutra svi bezbrižno sjediti kod vas.

Vi mediji, koji ste u naslove pisali informacije, a ne šture klikbejtove poput “nove informacije, evo koliko je novozaraženih”, ste zaslužni jer ste podizali svijest građana.

Svaki građanin koji radi, na čelu sa institucijama, je promijenio potpuno svoj život, i zato smo danas svi pobjednici! Ostalo je još malo i zauvijek ćemo se vratiti normalnim aktivnostima.