Šatro/ Lagumdžija će pokušati prodati svoje političke ideje vještačkoj inteligenciji

Nakon višegodišnjeg debakla na političkoj sceni naše zemlje, Zlatko Lagumdžija je odlučio da promijeni tržište, piše portal Šatro.info.

Kaže da je uvijek bio čovjek u korak s vremenom i da se želi prilagoditi novim trendovima.

Politike za koje sam se ja zalagao mnogi su govorili da su fijasko, ali sam ja ustvari čovjek daleko ispred svog vremena. Kada sam govorio šta treba da rade, nisu me slušali. Razumije da je to narav čovjeka i svjestan sam da moje ideje nisu razumljive grešnim bićima poput ljudi. Zato sam odlučio svoje polje djelovanja prebaciti na inteligenciju koja će ih shvatiti u potpunosti i apsorbirati onako kako sam ja to zamislio”, ističe Zlatko Lagumdžija.

Lagumdžija ima plan da i unutar populacije vještačke inteligencije, prvo formira jaku građansku opoziciju.

Moj prvi zadatak će biti uzimanje pravo glasa vještačkoj inteligenciji modela H-352, te im nametnuti lidera iz serije B-761. Nakon toga ću krenuti s realizacijom ukidanja naziva modela H-352, B-761 i S-333, te formiram jedinstveni model BH-001.

Želim da vještačku inteligenciju korigujem prije nego postanu grešni kao ljudi i pokleknu sitnim strastima protiv kojih se borim decenijama. Ja ću jednostavno tu biti kao neki slučajni prolaznik, koji će im to sugerisati u hodu, jer oni shvate odmah. Neću ništa radikalno nametati, ali mislim da će imati puni uspjeh”, dodao je Lagumdžija.

Lagumdžija je također naglasio da će na početku doći na vodeće pozicije svih stranaka vještačke inteligencije, kako bi mogao preventivno djelovati i kontrolisati situaciju u potpunosti.

Tekst je satiričnog karaktera i svaka slučajnost sa stvarnim događajima je slučajna.