Šatro/ Nauka potvrdila: Varanje u braku je prihvatljivo ako je muškarac patriota, vjernik ili bar zaposlen

Predstavnici Udruženja “Nikom bitne činjenice i palamuđenje” izašli su u javnost s najnovijom teorijom u sferi muško-ženskih odnosa. Naime, kako iz ovog udruženja tvrde, nauka je došla do spoznaje da je varanje u braku prihvatljivo ukoliko je muškarac patriota, dobar vjernik ili bar ima zaposlenje.

“Godinama unazad smo svjedoci da se ljudi u brakovima varaju, no u posljednje vrijeme, čini nam se, muškarci u brakovima sve više rade ovakve stvari ili su bar lakše uhvaćeni. Iz ovog razloga smo odlučili da sprovedemo istraživanje kojim ćemo doći do zaključka koji su to opravdani razlozi za varanje koji muškarca, iako krivog, čine nevinim u ovom aspektu. Definitivno zaključak je da je varanje u braku prihvatljivo ako je muškarac pošteni patriota koji voli svoju zemlji i svoj narod, ako je vjernik ili bar se ukazuje na vjerskim skupovima ili u slučaju kada je zaposlen. Kod ove zaposlenosti veliku razliku pravi da li je osoba zaposlena s ugovorom na određeno ili neodređeno. Varanje ukoliko imate ugovor na neodređeno se uopće ne priznaje kao varanje, već je to jedna indiskrecija koja se toleriše svima. Ovo su razlozi koje su nam mnogobrojne žene navele u cilju objašnjenja zbog čega i u kojim situacijama je varanje skroz normalno za muškarce”, izjavio je za portal Šatro.info predsjednik Udruženja Mirza Fakt.

Fakt je na kraju razgovora dodao da ovo Udruženje ima u planu da u narednom periodu sprovede još veće istraživanje o razlozima zbog kojih su žene nevjerne u braku, čim pronađu dovoljan broj žena koje žele priznati da su varale.