Sedmični horoskop: Budite praktični i slušajte svoju intuiciju

Svi horoskopski znakovi ovoe sedmice ulaze u vrlo moćan period koji je povoljan za pronalazak raznih rješenja povezanih uz posao, zdravlje, brigu o sebi i dragim osobama te uz navike i svakodnevicu.

OVAN
Period od ponedjeljka do petka je idealan za sve vrste međuljudskih odnosa jer ćete biti jedinstveni, dobro raspoloženi i prijateljski nastrojeni. Bit ćete posebno osjetljivi na potrebe drugih ljudi pa ćete tako sa mnogima formirati jednu posebnu povezanost dok će se gotovo svi osjećati jako ugodno u vašem društvu pa tako rado podijeliti sa vama svoja razmišljanja i emocije.
Nemojte se previše iznenaditi ako vam se otvori osoba sa kojom ranije niste bili bliski ili neko od kolega koje rijetko viđate. Koliko god ćete pomagati drugima, zapravo ćete na jednoj drugoj razini svojim djelima pomoći i sebi jer ćete bolje razumjeti vlastite osjećaje i naučiti kada možete vjerovati intuiciji. Od petka nadalje očekujte dosta mračne i intenzivne misli. Bit će vam dosta teško komunicirati na način na koji to činite inače ali ćete istovremeno biti iznimno uspješni u svemu što podrazumijeva istraživanje. Nemojte se upuštati u zavjere niti se miješati u tuđe probleme. Najbolji dan u sedmici je srijeda.

BIK
Iskoristite period do četvrtka za sve one aktivnosti za koje smatrate da vam mogu promijeniti budućnost. Bit ćete mentalno vrlo jaki i moći ćete utjecati na druge ljude pa tako i na ishode raznih situacija. Osim što vas očekuju povoljne okolnosti pa ćete tako neke stvari saznati kroz usputne razgovore, istovremeno ćete biti jako pronicljivi pa tako, uz malo istraživanja, otkriti velike tajne.
Prva je polovina sedmice također idealna za rješavanje loših navika kao i problema u odnosu sa bliskim osobama. Mnogi će tako, većinom oni od vas koji se nalaze u tajnim odnosima, shvatiti kompleksnost ljubavnog odnosa u kojem se nalaze da bi im na kraju bilo potpuno jasno što trebaju napraviti da bi ostvarili dugoročni cilj. Petak vam donosi još veće samopouzdanje i entuzijazam pa je tako dan idealan za pokretanje novih stvari. Budite jaki i hrabri jer ćete jedino tako što prije pokrenuti situaciju u željenom smjeru i riješiti se financijskog tereta. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak i subota.

BLIZANCI
Prva je polovina sedmice idealna za organiziranje poslovnih sastanaka i druženje sa prijateljima iako ćete se najbolje osjećati prilikom razgovora u četiri oka. Slušajte svoju intuiciju i prilagodite se pojedinim situacijama tako što ćete prvo razumjeti što druga strana očekuje ili misli a onda prvi nešto predložiti. Razmišljat ćete vrlo racionalno i logično, čut ćete najbitnije stvari, rijetko će vam koji detalj promaknuti a izražavat ćete se jasno i koncizno stoga nemojte gubiti vrijeme nego se upustite u pregovore i poslove koji vas privlače. Posebno će dobro proći oni od vas koji se ove sedmice okrenu cjenkanju, prodaji, uvjeravanju nekoga od nadređenih ili debati sa nepoznatim osobama.
Od četvrtka možete očekivati nešto manje aktivnosti na poslovnom polju pa pokušajte do vikenda obaviti sve manje poslove ili provjeriti detalje koje niste stigli ranije. Za vikend se udaljite od posla tako što ćete u prvi plan staviti odnos sa osobama koje volite. Najbolji dani u sedmici su četvrtak, petak i subota.

RAK
Do utorka očekujte poteškoće na poslovnom polju ali samo zato što nećete imati volje za rješavanje problema niti za bavljenje dodatnim odgovornostima. Naime, bit ćete jako fokusirani na ljubav i prijatelje te na povjerenje i harmoniju u odnosima koji su vam bitni. Prihvaćat ćete druge ljude, rado pružiti svoju podršku i lako sklapati nova poznanstva. Komunicirat ćete na dosta otvoren način i nastupati prema drugima bez predrasuda što će vam sigurno obogatiti život novim, pozitivnim iskustvima i osobama.
Prva je polovina sedmice također idealna za izlaske sa simpatijom, svojim ćete šarmom i humorom osvojiti bilo koju osobu kojoj odlučite posvetiti nešto više pažnje. Oni od vas koji su zauzeti mogu očekivati eksperimentiranje u spavaćoj sobi i jednu posebnu vrstu intime. Ukoliko i zanemarite posao, ne trebate se osjećati krivima niti strahovati uz uvjet da se od srijede u potpunosti posvetite obavezama. Stići ćete nadoknaditi bilo kakve zaostatke. Najbolji dan u sedmici je utorak.

LAV
Do srijede će se u vašem znaku nalaziti Mjesec što znači da ćete biti iznimno jako fokusirani na privatni život, dom i obitelj. Ne samo da ćete imati nešto više obaveza na privatnom polju nego ćete istovremeno biti osjetljiviji i emotivniji nego inače, barem po pitanju odnosa sa osobama koje smatrate bitnima. Ne trebate očekivati negativna dešavanja ali pokušajte tu emotivnost usmjeriti prema konstruktivnim razgovorima kojima možete riješiti stare probleme ili raščistiti situacije koje vas smetaju odnosno muče. Općenito ćete imati unutrašnji mir i balans što će vam dati dovoljno samopouzdanja i strpljenja za bilo kakve složenije poslove. Imajte na umu da ćete ostvariti uspjeh u svemu što stavite na listu prioriteta ali samo uz uvjet da na tom putu imate podršku obitelji, voljene osobe i prijatelja. Koliko god ćete biti sigurni u svoje odluke, većinu njih ćete donijeti samo ako se sa vama složi osoba u koju imate potpuno povjerenje. Najbolji dani u sedmici su utorak, srijeda i petak.

DJEVICA
Pred vama je sedmica prepun optimizma, darežljivosti i dobre sreće. Sve što sada započnete sigurno će se vrlo brzo pokazati uspješnim ali uz uvjet da imate dobre namjere. Isto tako, ukoliko pokušate stvari raditi nekome iza leđa ili odlučite sakriti informacije, stvoriti ćete i sebi i drugima ozbiljnije probleme te doživjeti pad u smislu društvenog ugleda. Koliko god bili fokusirani na posao, odvojite dovoljno vremena za neformalne razgovore sa kolegama i nadređenima jer će neko jako pozitivno utjecati na vaš duhovni razvoj.
Ukoliko situacija to zahtijeva, budite ona osoba koja će sama ponuditi svoju podršku ili pomoć jer ćete si tako osigurati stabilne odnose sa osobom koje će jednoga dana moći donijeti odluku o vašoj budućnosti. Od srijede se fokusirajte na dugoročne ciljeve jer ćete jedino tako pokazati koliko ste odgovorni i ozbiljni. Druga je polovina sedmice idealna za sve složenije zadatke koji će vam pomoći da se postavite kao lider. Najbolji dani u sedmici su četvrtak i subota.

VAGA
Vjerujte u vlastite sposobnosti da bi stekli bolji dojam o tome ko ste i kojim putem idete. Ako i postoji nešto što ne znate, nemojte odustajati nego se potrudite to naučiti ili se barem okružite osobama koje znaju. Imat ćete dosta visoka očekivanja ali ćete istovremeno biti spremni na marljiv rad, naravno uz uvjet da vam je jasan cilj. Posebnu ćete pozornost posvećivati detaljima a upravo će vas to izdvojiti od ostalih te pokazati koliko ste pronicljivi. Naime, vidjet ćete stvari koje drugi neće pa ćete samim time ispravno rasporediti svoje resurse.
Nema sumnje kako ste u periodu u kojem možete ostvariti iznimna postignuća i to bez da morate ovisiti o drugima. Konkurencije se ne trebate bojati ali je istovremeno nemojte podcjenjivati niti ljude ogovarati. Od petka se fokusirajte na privatne odnose, posebno ako prolazite kroz težak ljubavni period. Uz malo strpljenja i dobre volje, sigurno ćete doći do kompromisa i donijeti jako dobru odluku. Najbolji dan u sedmici je subota.

STRIJELAC
Očekuje vas dosta zanimljiva sedmica. Naime, stalno ćete komunicirati sa različitim osobama pa tako bolje razumjeti situacije u kojima se nalazite ali i predvidjeti eventualne probleme pa ih tako, uz malo truda, izbjeći. Kada je u pitanju posao, jasno ćete razumjeti kako ste došli do trenutne pozicije a to će vam olakšati donošenje onih odluka koje vam mogu formirati budućnost. Slobodno isplanirajte svoju karijeru i odredite nove ciljeve jer će biti dovoljno realni i detaljni da bi ih ostvarili u optimalnom roku. Općenito, kada su u pitanju planovi za budućnost, ne možete pogriješiti uz uvjet da za sve odredite rokove.
U privatnom ćete životu biti dosta opušteni i društveni pa ste tako u idealnom periodu za sklapanje novih poznanstava a sredinom ćete sedmice, iskrenim riječima i podrškom, razveseliti osobu koja prolazi kroz ozbiljnije probleme. Ukoliko u ljubavnom životu dođete do zida, nemojte bježati od emocija niti se sramiti otvorenog razgovora. Najbolji dan u sedmici je subota.

ŠKORPION
Ponedjeljak vam donosi intenzivna dešavanja ali i izdržljivost što znači da ćete biti spremni na sve što je potrebno za realizaciju ciljeva. Mnogi će tako, već u prvoj polovini sedmice dobiti priznanje za svoj rad koje će se manifestirati kroz veću moć, bolju poziciju ili društveni utjecaj. Ne čudi stoga to što će vam narasti ego kao i razina samopouzdanja. Ljude će privlačiti vaš nastup, bit ćete vrlo karizmatični i spremni iznijeti svoje stavove na način koji neće nikoga ugroziti ili uvrijediti. Iskoristite to kako bi se što bolje povezali sa osobama koje imaju novac ili moć. Slobodno u pojedinim trenucima manipulišite činjenicama ili iznesite samo poluinformacije ali pritom nemojte dozvoliti da se pojavi osjećaj krivnje jer će se sve situacije razviti na obostranu korist.
Na poslovnom polju ne trebate očekivati nikakve probleme a slična će situacija biti i na privatnom iako će tu i tamo biti trenutaka u kojima ćete se osjećati nesigurno i nemirno. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak, četvrtak i subota.

JARAC
Ovaj će sedmica većini pripadnika znaka, donijeti veću moć i autoritet. Situacije kroz koje ćete prolaziti sigurno će vam donijeti veću razinu samopouzdanja te vam pomoći donijeti ispravne odluke kojima ćete život promijeniti u pozitivnom smislu. Kada je u pitanju posao, bit ćete iznimno jako fokusirani na vlastite ciljeve i u svemu ćete tražiti vlastitu korist što je pozitivno osim ako odlučite nešto napraviti na štetu druge osobe. Uvijek uzmite u obzir druge ljude, njihova očekivanja i ono što su do sad uložili, posebno ako radite u timu. U
dobrom ste periodu za pregovore i rješavanje tekućih problema povezanih uz nadređene osobe, korporacije i državna poduzeća. Od petka bi se trebali više fokusirati na ljubavni život. Naime, bit ćete strastveni i hrabri pa ćete tako lako preuzeti inicijativu te impresionirati osobe suprotnog spola. Instinkti vas neće razočarati osim u situacijama u kojima neko blizak nije bio prema vama iskren a očekuje vašu podršku. Najbolji dan u sedmici je utorak.

VODENJAK
Bit ćete balansirani i racionalno razmišljati o vlastitim ciljevima. Kada je u pitanju karijera, svojim ćete idejama impresionirati nadređene te poboljšati produktivnost ostalih, posebno ako radite u timu. Nemojte šutjeti niti se ustručavati, iznesite svoje prijedloge ili procjenu situacije jer ćete sigurno biti u pravu te se pokazati kao vrlo racionalna i promišljena osoba. Ne treba zanemariti ni to da ste u idealnom periodu za zatražiti povišicu ili bolje radno mjesto a od ruke će vam ići polaganje ispita i traženje novoga posla. Ukoliko postoje osobe koje nadzirete ili o kojima brinete, lako ćete pridobiti njihovu naklonost.
Poseban uspjeh mogu očekivati oni od vas koji se bave poučavanjem i poslovima koji su povezani uz ljudske resurse. U drugoj ćete polovini sedmice biti fizički dosta aktivniji nego inače što će posebno koristiti onima koji se rijetko bave sportom a radni tjedan provode za računalom. Jedino budite oprezni prilikom fizičkog rada, nemojte se forsirati. Najbolji dan u sedmici je petak.

RIBE
Ponedjeljak i utorak su idealni za druženje obzirom da ćete biti raspoloženi za razgovore, zabavu i razmjenu ideja. Ipak, budite oprezni ako se nađete u društvu osoba sa kojima nemate iskustva pa radije nemojte otkrivati detalje sa posla odnosno iznositi ideje koje su inovativne i mogu se lako unovčiti. Sa osobama koje poznajete možete biti svoji, nećete morati razmišljati o onom što govorite jer ćete biti u skladu sa svojim i tuđim emocijama.
Sredina sedmice je idealna za razgovore povezane uz obitelj i prijatelje, lako ćete riješiti bilo kakve vlastite probleme a isto tako pomoći drugima da bolje shvate situacije koje im predstavljaju problem. Još ćete jednom dokazati kako ste osoba puna razumijevanja koja zna saslušati druge bez da ikoga osuđuje. Od srijede se nešto više fokusirajte na dugoročne poslovne ciljeve te zadatke koji su vam inače teški ili zahtijevaju visoku razinu koncentracije. U petak ćete pokazati svoje liderske sposobnosti. Najbolji dan u sedmici je nedjelja, prenosi tarot-horoskop.