Foto/ Svečano otvoren novi Bingo City Centar u Sarajevu: kupovina, kultura i zabava na jednom mjestu

Novi Bingo City Centar svečano je otvoren danas na lokaciji Džemala Bijedića 160 u Sarajevu.

Cijeli objekat zauzima površinu od 44.500 kvadratnih metara čija je glavna namjena trgovina, kultura i zabava.

Poseban doživljaj kupcima će biti kupovina u hipermarketu koji se proteže na čak 10.700 m2, a koji je zamišljen kao mjesto na kojem kupac može pronaći baš sve što mu treba po niskim cijenama.

Foto: E. B./ Sarajevska sehara
Foto: E. B./ Sarajevska sehara

Pored hipermarketa, posjetiteljima su svoja vrata otvorili dm, Cocozebra, Caffe slatičarna Vatra, Juicy bar Bum Bar, Cvjećara Art, Optika Loris, Pixel mobile shop, Nakit Swiss & Jewellery, frizerski salon Change studio, IQOS, apoteka Pharmacy i poslovnica BH pošte.

Otvaranju Centra, pored domaćina, predstavnika bh. kompanije Bingo i Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad na čijem području se Centar nalazi, prisustvovali su i Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.

Prisutnima je načelnik Semir Efendić poželio dobrodošlicu u općinu, koja prednjači kada su u pitanju razvoj i investicije, istakavši da je to općina sa najvećim brojem zaposlenih, ali i sa najvećim rastom zaposlenosti u Bosni i Hercegovini.

“Raduje nas činjenica da je naš najveći domaći lanac trgovina Bingo opredijelio se da investira upravo u općini Novi Grad. Naša radost je veća, da se tokom jedne velike ekonomske krize, koju je izazvala pojava koronavirusa, ova investicija ipak realizirala. A ne tako davno, Općina Novi Grad bila je mjesto koje su investitori zaobilazili, iz nama poznatih razloga, a nažalost i u posljednje vrijeme ima pokušaja da se zaustavi razvoj Novog Grada, ali mi ćemo to odlučno spriječiti i nastavlti sa razvojem naše općine”, izjavio je načelnik Efendić.

Premijer Novalić i ambasador Field istakli su zadovoljstvo otvaranjem jednog od najvećih prodajnih centara u BiH u vrjeme kada diljem svijeta ovakve investicije osporava COVID- 19. Ovom investicijom kompanija Bingo pokazuje uvjerenje u ekonomski restart.

Druga faza otvorenja uključivat će otvaranje Cinestar kina s 10 dvorana na 3.100 m2, kao i ostalih poslovnih prostora, uključujući restoran i igraonicu koji se prostiru na 4.250 m2.

Iz kompanije Bingo naveli su da je za sigurnost kupaca angažovan dovoljan broj zaštitara i drugih službenika osiguranja koji će ujedno održavati i kontrolu nad održavanjem distance među građanima.