Vrijedi znati za ovo upozorenje: Šta znači NSFW i kako se koristi?

Tražite značenje skraćenice NSFW? Zanima vas što znači akronim NSFW i kako se koristi? U nastavku ćemo pojasniti značenje akronima i navesti primjere kada i kako se koristi NSFW.

Mnoštvo sadržaja na internetu i dostupnost tog istog, često trebamo regulirati i kategorizirati na određeni način. Ako ste dobili link na neki sadržaj, e-mail poruku ili poruku putem nekog IM servisa (WhatsApp ili Viber), onda vam je jasno da nekada dobro dođe i neko upozorenje o sadržaju koji ćete upravo otvoriti.

Sigurno ste se našli u neugodnoj situaciji, da otvorite neki video link, s pojačanim tonovima i da vam bude neugodno radi tog videa jer nije pravo vrijeme za pregledavanje videa koji ste upravo dobili.

Sigurno bi vam dobro došlo i upozorenje NSFW, koje govori baš to – Not Suitable For Work.

NSFW ili u prijevodu “Nije Prikladno Za Posao” je općeprihvaćena skraćenica u svijetu i koristi se u prilikama koje smo naveli u tekstu iznad.

Značenje pojma NSFW

Kako smo već napisali, NSFW skraćenica dolazi kao upozorenje da određeni sadržaj, koji ste primili, nije prikladan za posao.

Osim ovog značenja, u ima još nekoliko primjera, poput “Not Safe For Work“; “Not Suitable For Work“; “Not Suitable For Women“.

Koristi se da bi se upozorio primatelj određenog digitalnog sadržaja, da ne otvori/pokrene sadržaj u kancelariji ili u blizini male djece. To znači da je sadržajno ta poruka eksplicitna u nekom kontekstu (seksualno, vulgarno ili općenito odbojnog sadržaja).

Akronim NSFW često se koristi kada korisnici vole proslijediti lažne šale prijateljima/kolegama ili grube videozapise.

Ako ste se zadesili u društvu, ili na sastanku, a dobili ste poruku sa oznakom NSFW, za pretpostaviti je da ćete takvu poruku pročitati/pogledati naknadno, kada budete sami ili udaljeni od poslovnih obveza. Sada ste naučili što znači NSFW… Pazite što pregledavate i kakve poruke čitate, posebno ako su one stigle s upozorenjem NSFW.