Zbog posljedica pandemije u Londonu se zatvara najveći butik Chanela na svijetu

Vlasnik trgovine, u kojem Chanel ima jednu od najvećih poslovnica na svijetu, je švedski mirovinski fond te se nadaju velikoj zaradi jer lokacija je prestižna i smještena u slavnoj ulici Bond.

Londonska Bond Street jedna je od najprestižnijih adresa na svijetu, ali pandemija ne bira, stoga je na prodaju stavljena lokacija na kojoj se od 2013. godine nalazi Chanelov butik. Vlasnik prostora je SEB, švedski mirovinski fond.

Cijena je astronomska, penje se do oko 315 miliona dolara. Kada se butik zatvori, u Londonu Chanelu ostaje još 13 prodajnih mjesta, dio njih je u robnim kućama.

Riječ je o velikom butiku koji se proteže na čak tri kata te je svojedobno, kad je otvoren, bio najveći butik Chanela na svijetu. U njemu su u ponudi sve modne i kozmetičke linije slavne francuske kuće.

 

View this post on Instagram

 

Friday 🖤 Late night shopping 😊 I hope you all had a great new year celebrating. We had a pretty chilled one we went bowling with the girls and picked up a takeaway Turkish our favourite 😋 I only had a couple of drinks I wanted to wake up clear headed. What’s your plans for the weekend? • • • #chanel #chanellondon #shopping #retailtherapy #latenightshopping #shopshop #chanellove #saleshopping #januaryshop #fashion #fashionista #fashionistas #love #fashions #interiorhome #interior #homeinterior #homeinteriordesign #home #homeinsta #interior2you #interior4you1 #interiores #interior4inspo #interiorinspiration #interior123 #interior1 #interiorideas #interior #interiorblog

A post shared by Heidi Mum 💛 (@heidi_mum) on

U doba pandemije broj kupaca u ulici Bond pala je za čak 73%, objavio je Business Insider.