Zlatnik Grada Sarajeva za hrabru i dostojanstvenu borbu Udruženja “ThinkPink-zajedno smo jedno”

Grad Sarajevo kontinuirano podržava plemenitu i značajnu misiju Udruženja “Think Pink – zajedno smo jedno”, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena, a u okviru koje se 25., 26. i 27. septembra održala 13. po redu trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”.

Timovima iz cijele Evrope pridružio se i gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

“Izazovna vremena pandemije koronavirusa dovela su do otkazivanja mnogih događaja, ali @raceforthecurebih, motiviran hrabrošću i dostojanstvenoj borbi ujedinjenih žena predvođenih @nela_hasic i @prekardasijan, podignut je na novi digitalni nivo i veliku evropsku, web platformu @thinkpinkeurope”, ističe Skaka.

Regionalnoj direktorici Udruženja Neli Hasić i PR-u Trke, Samiru Poričanin-Petrešin, gradonačelnik je uručio zlatnik Grada Sarajeva: “Već treću godinu , počastvovani smo podrškom Grada Sarajeva na čelu sa gradnačelnikom Skakom. Danas smo odlikovane zlatnikom koji će nam biti dodatni motiv i podstrek u radu”, istakle su.

Gradonačelnik je dodao da će Grad kao institucija uvijek stajati iza entuzijazma i nesebičnog angažmana ovog Udruženja. Bosna i Hercegovina našla se ove godine na četvrtom mjestu po broju registrovanih građana. “Race for the Cure/ Trka/Šetnja za ozdravljenje“ se u BiH održava od 2008. godine.