50 Cent uputio podršku Donaldu Trumpu: Ne želim zbog Bidenovih poreza biti 20 Cent

Reper 50 Cent pozvao je svoje obožavatelje da glasaju za Donalda Trumpa i rekao da će ga porezna politika Joe Bidena pretvoriti u “20 Centa”.

“Ne želim biti 20 cent”, napisao je poznati reper, te time udvostručio svoju podršku predsjedniku Trumpu, a pritom i kritikovao Joe Bidenov porezni plan koji bi samo u New Yorku onima koji imaju najveće prihode nametnuo porez od 62 posto.

Reper je tom objavom pokrenuo cirkus na društvenim mrežama kada je podijelio sliku super poreza koji je kandidat demokrata predlagao – 62 posto za one koji zarađuju više od 400.000 američkih dolara u New Yorku, gdje upravo živi 50 Cent.

“ŠTA JE?! (GLASAJTE ZA TRUMPA). Nije me briga što Trump ne voli crnce”, rekao je 50 Cent.

Uprkos burnim reakcijama, uključujući i njegovu bivšu djevojku Chelsea Handler, ‘Fiddy’ je udvostručio podršku Trumpu u tweetu od utorka: “Ne želim imati 20 posto. 62% je vrlo, vrlo loša ideja i ne sviđa mi se”!

Četrdesetpetogodišnja komičarka i glumica, Handler odgovorila je na njegov tweet: “Bio si mi omiljeni bivši dečko”.

Reper, čije je pravo ime Curtis James Jackson III, odgovorio je bivšoj djevojci objavivši facepalm emoji uz poruku: “O, Bože, ovo sada utječe i na moj ljubavni život”.

Nastavio je: “Volim te Gator, ne dozvoli da Trump i Joe Biden stanu između nas”, na što je Handler nastavila razgovor dok je retweetala njegov odgovor i ponudila mu da plati porez.

“Platit ću vam porez u zamjenu za vašu pamet. Sretno! Black lives metter! To važi i za tebe, Sjećaš se?“

Međutim, Nigel Farage, nazvan “Gospodin Brexit”, istakao je tweet kompanije 50 Cent u znak podrške Trumpu, nazvavši ga “velikim trenutkom”.

Poreske stope ne bi se odnosile na ljude koji zarađuju manje od 400.000 američkih dolara godišnje, što čini oko 98,2 posto Amerikanaca. Biden se obavezao povećati porez za one koji zarađuju više od 400.000 američkih dolara, ali ustrajao je da neće biti “novih poreza” izvan toga, prenosi Dailymail.

Trenutna najviša američka zakonska stopa poreza iznosi 37%, a prosječna osoba s prosječnom zaradom u najvišem poreznom razredu plaća 26,8% nakon što se uzmu u obzir porezne olakšice, uključujući rupe, odbitke, izuzeća, kredite i preferencijalne stope.

Ovo nije prvi put da 50 Cent podržava Trumpa, davajući podršku republikancu i prije izbora 2016. godine. U martu 2016. objavio je fotografiju njih dvoje zajedno, s natpisom: “Ja i moj predsjednik možda, samo u Americi”.

Objava poznatog repera je također dobila podršku konzervativnih komentatora, uključujući Candace Owens i Tomi Lahren, koji su napisali: “Dobrodošli u Trump Train!”