Cyberpunk 2077: Još jedan veliki hit tvoraca legendarnog Witchera

Videoigra Cyberpunk 2077 je nedavno i službeno dovršena, a vrlo vjerojatno će biti još jedan veliki hit za tvorce legendarnog Witchera, poljski studio CD Projekt Red.

Njihova prethodna igra The Witcher 3 prodana je u više od 50 milijuna primjeraka i dan-danas donosi ogromne zarade i nastavit će to činiti na sljedećoj generaciji konzola.

Identična priča je sa Cyberpunkom 2077 u koji je do sada uloženo više od 120 miliona dolara i godine i godine mukotrpnog rada.

 

Cyberpunk 2077 odvija se u Night Cityu, gradu krcatom zločinima u Slobodnoj državi Kaliforniji.

Igrači preuzimaju kontrolu nad “V”, plaćenikom duboko usađenim u podzemlje Noćnog grada.

“V” je prilagodljiv igračevom izboru, omogućavajući mu da budu bilo kojeg spola i imaju bilo koji ton kože. Njihovo podrijetlo i borbeni stil također ovise o igračevim preferencijama.

Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Igra će se predstaviti na računaru, Xbox One, PlayStation 4 i na Googleovoj platformi za streaming igara, Stadiji.

 

Cyberpunk je prvobitno trebao izaći 16. aprila, ali CD Projekt RED objavio je u januaru da mu je potrebno “više vremena da završi testiranje, popravljanje i poliranje”. Pomaknuto je do septembra, a potom je najavljeno novo odgađanje 18. juna, a Cyberpunk 2077 premješten je na novembar.

 

Kompanija malo podignula radnu temperaturu i u sedmicama prije izlaska učinila obaveznim šestodnevnu radnu sedmicu kako bi sve na vrijeme dovršili do predviđenog datuma.

Iz kompanije nisu poricali praksu prekovremenog rada, noćnog rada i rada vikendom, već su rekli da je cijela kompanija u “overdriveu” jer svi aktivno rade na rješavanju bugova i grešaka, ali i da će svi prekovremeni sati biti plaćeni.

Poljaci su ovog puta i nadišli očekivanja pa su istaknuli da će kao bonus podijeliti 10% godišnje zarade zaposlenicima kojih je u ovom trenutku više od 1100.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/YlyDJVYqfpA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>