Dnevni horoskop: Tokom dana preovladavat će vrlo dobra energija

Tokom dana preovladavat će vrlo dobra energija. Ako imate ambicije, budite spremni preuzeti na sebe i nove odgovornosti.

Držite se rutine, slobodno planirajte nove poteze ali nipošto nemojte popuštati pred tuđim zahtjevima. Ne možete pogriješiti ako još jednom presložite prioritete a onda se fokusirate na ono bitno.

OVAN (21.03. – 19.04.)
Pojedine će vas osobe danas nagovarati na to da im pomognete i date svoj doprinos nečemu što vam ne bi smjelo biti glavna preokupacija. Budite oprezni i prije svega zaštitite vlastite interese. Nemojte se bojati promjena povezanih uz privatni život jer ćete biti ugodno iznenađeni pozitivnim rezultatima i novim odnosima.

BIK (20.04. – 20.05.)
Prije nego što donesete bilo kakvu odluku, dobro razmislite o tome šta trebate a šta ne trebate napraviti kako se kasnije ne bi kajali. Mnogi će od vas danas biti u nezahvalnoj situaciji koja će uključivati dvije osobe koje vam puno znače. Koliko god to bilo teško, pokušajte ostati neutralni i nipošto nemojte zauzimati stranu.

BLIZANCI (21.05 – 20.06.)
Iako ćete smatrati da vam je sve potpuno jasno i da tačno znate šta se dešava, nemojte biti previše u to sigurni. Vjerovatno ćete u toku dana morati u zadnji trenutak neke stvari promijeniti kako bi se prilagodili potrebama onih koji su na višoj poziciji. Mogli bi se osjećati krivima nakon incidenta na radnom mjestu.

RAK (21.06. – 21.07.)
Trenutno ste u vrlo povoljnoj životnoj fazi ali to morate sami prepoznati te sami sebi odrediti granice da bi imali dovoljno slobodnog vremena i smanjili stres povezan uz posao. Posvetite se romantici, upustite se u razvijanje novih vještina ili ideja i općenito se više družite sa prijateljima ali nemojte trošiti previše novca.

LAV (22.07. – 22.08.)
Razmislite o tome kako bi neke stvari mogli raditi na drugačiji, efikasniji način. Nemojte dozvoliti da vas uznemire komentari nekoga od radnih kolega ili da se osjećate loše zato što vas netko ne tretira onako kako smatrate da bi trebao. Bilo kakvim pretjerivanjem ili pokazivanjem nesigurnosti samo možete sve pogoršati.

DJEVICA (23.08.- 22.09.)
Ukoliko smatrate da ste na korak do uspjeha, za svaki slučaj otiđite na kraće putovanje i porazgovarajte sa osobama koje mogu dati svoj doprinos te vam tako potvrditi da ste na pravom putu. Dan je idealan za razgovore o budućnosti i ne postoji ono što ne možete ostvariti. U ljubavi će mnogi danas stupiti u novi odnos.

VAGA (23.09.-22.10.)
Dan je idealan za ozbiljnije životne odluke povezane uz promjene smjera karijere ili napuštanje starih navika. Slobodno pošaljite svoj životopis i javite se na oglas za posao, pogriješiti možete samo ako ne zauzmete proaktivan stav. Kakve god promjene uvedete a da su povezane uz životni stil, dugoročno će vam koristiti.

ŠKORPION (23.10.-21.11.)
Držite se onoga što znate da najbolje radite i u što ste sigurni. Nemojte se previše baviti onim aktivnostima u kojima morate tražiti tuđu pomoć ili ovisiti o nečem što su drugi napravili. Dan je idealan za donošenje financijskih odluka povezanih uz privatno polje, prihvatite avanturu ali imajte na umu da će zahtijevati truda.

STRIJELAC (22.11.-21.12.)
Danas neće puno toga ići onako kako ste se nadali ali to ne znači da trebate stati ili ogovarati ljude iz okoline. Izbjegavajte putovanja jer su moguće manje saobraćajne nezgode, velike su šanse i za to da se na putu izgubite ili da, zbog nesporazuma, ne obavite posao. Najviše toga možete postići ako se držite onog što je poznato.

JARAC (22.12.-20.01.)
Nemojte odustajati sad kad ste tako blizu realizaciji svojih ideja. Možete dobiti ono što priželjkujete ali samo ako pokažete da ste ustrajni i marljivi do kraja. Mnogi će od vas danas uspješno riješiti novčane probleme dok će neki dobiti poklon ili novac koji nisu očekivali. Ako se nađete u sukobu sa nadređenom osobom, povucite se.

VODENJAK (21.01.-19.02.)
Neko će vam stvarati probleme bez da ste toga uopće svjesni. Budite zato oprezni prilikom komunikacije na radnom mjestu, nemojte otkrivati detalje svog privatnog života niti previše pričati o prošlom radnom mjestu. Općenito, da bi danas izbjegli nepotrebne probleme, budite tajnoviti, šutljivi i klonite se bilo kakvih rasprava.

RIBE (20.02.-20.03.)
Ako želite vratiti kontrolu nad situacijom, napravite ono što se od vas najmanje očekuje. Možete ostvariti finansijski napredak ukoliko otvoreno progovorite o planovima koje imate i iznesete ona mišljenja koja se razlikuju od onoga što okolina govori. Dan je idealan za produžiti ugovore te za formulirati i sklopiti nove, piše tarot-horoskop.