Džeko stao u odbranu saigrača koji su promašili penale: Momci su dali sve od sebe

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Sjeverne Irske rekao je da mu je najviše žao igrača koji su promašili penal.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u polufinalu baraža za Euro na domaćem terenu od Sjeverne Irska. Nakon utakmice svoj komentar je za nova bh. dao i kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko.

“Nažalost nismo prošli. Možemo da žalimo. Na kraju krajeva penali su lutrija. Žao mi je momaka koji su promašili jer to se može desiti svakom. Žao mi je što nismo sve riješili u regularnom toku. Prvo poluvrijeme bilo je odličnom, ali smo se povukli u drugom poluvremenu. Gol koji su dali bio je sretan za njih, a nesretan za nas. Morali su i oni rizikovati, malo više igrača gurnuti naprijed. Nismo se planirali povući, ali takav je bio tok utakmice. Šteta što smo iz ničega primili gol. Imali smo šansi, nažalost šta da se radi, žao mi je momaka, ali idemo dalje.”, rekao je Džeko.

Dodaje: “Momci su dali sve od sebe. Od početka do kraja su trčali, borili se i nema se šta zamjeriti. Ima dosta igrača koji su spremni da igraju protiv Nizozemske. Dobili smo i neke mlade igrače koji su pokazali da će biti pojačanje za budućnost”, završio je kapiten reprezentacije BiH.

“Nismo se trebali povući. Primili smo gol iz ničega, BiH je imala šansi i u nastavku, pa i u drugom poluvremenu šanse, Rade, Pjana, ja. Bilo je prilika da se riješi prije. Žao mi je momaka. Idemo dalje”, poručio je kapiten BiH.

“Možemo da žalimo. Na kraju krajeva, penali su lutrija. Najviše mi je žao momaka koji su promašili penal. Može se desiti svakome. Žao mi je što nismo riješili u 90 minuta. Odigrali smo odlično prvo pluvrijeme. U drugom smo se bespotrebno povukli, dali smo im prostora za duge lopte. Tako je i bilo, jedna lopta sretna za njih, nesretna za nas”, naveo je Džeko u izjavi za Nova BH.

“Momci su dali sve od sebe danas. Nije lagano na početku sezone. Momci su se borili, nema se kome šta zamjeriti. Ima dosta spremnih igrača da upadnu ako neko ne može. Dosta nas je odigralo 120 minuta. Za manje od tri dana je sljedeća utakmica”, izjavio je Džeko.