FK Sarajevo savladalo Krupu: Bordo generacija za historiju

Aktuelni šampion naše zemlje i lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, ugostio FK Krupa na Vrbasu, a ekipa s Koševa upisala je trijumf rezultatom 3:0.

Bordo tim je još jednom pokazao snagu ina Koševu uz dobru igru savladalo Krupu sa ubjedljivih 3:0 te su tako došli do devete pobjede u 11 odigranih utakmica u prventsvu, piše Sportsport.

Naime, otkako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastupa 12 klubova (2016/2017) rekord s najviše osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva do večeras je držao Zrinjski i to ekipa iz sezone 2017/2018. U toj sezoni Plemići su u 11 mečeva skupili 28 bodova uz učinak od devet pobjeda, jednog remija i jednog poraza.

FK Sarajevo je večerašnjim trijumfom stiglo do 29 osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva uz učinak od devet pobjeda i dva remija.

Otkako u Premijer ligi BiH učestvuju klubovi s područja cijele države, niti jedna ekipa u prvih 11 odigranih mečeva nije osvojila 29 bodova što ovom rezultatu izabranika Vinka Marinovića još više daje na značaju.