Foto/ Izvršena sanacija u dijelu ulice Meše Čohodara

Općina Stari Grad realizovala je projekat sanacije u ulici Meše Čohodara kako bi građani te ulice dočekali zimu bez straha od obrušavanja potpornog zida i stvaranja poledice  na ‘ulegnutoj’ saobraćajnici.

Stari zid bio je u veoma lošem stanju, te je na njegovom mjestu sagrađen novi kameni zid dužine 25 metara. Međutim, sanacija zida bila je samo dio problema. Tokom Prijema stranaka na otvorenom održanog u mjesnoj zajednici Toka-Džeka, građani su se obratili sa zahtjevom da se izvrši sanacija dijela ulice uz zid.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

„Na terenu smo utvrdili da su zahtjevi građana opravdani. Zbog propalog asfalta na dijelu pored zida otežano se kretalo, a dolazak zime bi dodatno pogoršao situaciju. Stanovnici ove ulice strahovali su da li će se moći izvršiti isporuka ogrjeva do njihovih kuća i hoće li uopšte biti prohodno,“ pojasnili su iz Službe za investicije i komunalne poslove.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

„Na prijedlog građana izvršeno je i ‘ukopavanje’ vodovodne cijevi na veću dubinu. Naime, cijev je bila netom ispod asfalta zbog čega je dolazilo do pucanja, izljevanja vode na cestu i stvaranja poledice. Sada su svi ti problemi riješeni,“ pojasnio je Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove.